Uw zoekopdracht
Persbericht

Wethouder Revis opent Stadsentree Haagse Loper aan de TurfmarktNieuw Bericht

Gepubliceerd: 
10 januari 2017
Laatste wijziging: 
23 januari 2017

Wethouder Boudewijn Revis heeft samen met ondernemers aan de Turfmarkt een belangrijk deel van de Haagse Loper geopend. Aan de hand van een fraaie lichtshow kreeg dit gestalte. De Haagse Loper loopt van de Theresiastraat tot en met het Spuiplein en is een belangrijke stadsentree van Den Haag.

De gemeente pakt in samenwerking met de stad alle Haagse stadsentrees op een eenduidige manier aan, zodat aankomen in Den Haag voelt als thuiskomen. Als stad krijg je immers maar één kans voor een goede eerste indruk. De Haagse Loper bepaalt voor veel mensen die eerste indruk van Den Haag en leidt dagelijks tienduizenden mensen naar hun bestemming.
 
Wethouder Boudewijn Revis (Binnenstad en Buitenruimte): "Na drie maanden werk is weer een stuk Haagse Loper klaar. En wat is het mooi geworden. Met de typische rode klinkers en leuke details als de ooievaartjes krijgt iedereen die de Haagse binnenstad binnen wandelt via de Turfmarkt een goede indruk van de stad. Door de opening van de nieuwe horeca en straks de universiteit is deze plek ook een stuk levendiger. Een leuk, nieuw stukje binnenstad, waar het ook steeds fijner is om te verblijven en te wonen."
 
De Turfmarkt is een belangrijk deel van de Haagse Loper. Vanaf september tot aan de Kerst is het deel van het Lage Zand tot aan het nieuwe Wijnhavenkwartier opnieuw ingericht. Nieuwe rode klinkers met daarin witte klinkers in een vast patroon sieren de straat. Ook zijn er twaalf nieuwe bomen geplant (Amerikaanse Iep). De bomen worden 's avonds verlicht met spots die vanuit de boomroosters omhoog schijnen. Nieuwe lichtmasten worden opgesierd met de typisch Haagse ‘ooievaartjes'. Naast Turfmarkt zijn ook Lage Zand en Schedeldoekshaven opnieuw ingericht. Niet alleen bovengronds is het nodige gebeurd. Ondergronds zijn kabels, leidingen en delen van de stadsverwarming vervangen.
 
De Haagse Loper is voor forensen, inwoners van Den Haag, recreanten en toeristen een belangrijke looproute richting de Haagse binnenstad, maar ook een bestemming voor duizenden werknemers. De Haagse Loper wordt de komende jaren verder ingericht. In het eerste kwartaal van het nieuwe jaar start de gemeente met de herinrichting van de Zwartebrug bij de Zwarteweg en de Oranjebuitensingel. Te zijner tijd wordt het gebied rondom het Spuiplein tegelijk met de gebiedsontwikkeling van het Spuikwartier aangepakt. Eerder is al het Anna van Buerenplein afgerond.

Foto: Jurriaan Brobbel
Foto: Jurriaan Brobbel
Gepubliceerd: 
10 januari 2017
Laatste wijziging: 
23 januari 2017