Uw zoekopdracht
Nieuws

Stuur uw Haags Sportinitiatief in

Gepubliceerd: 
16 maart 2017
Laatste wijziging: 
13 april 2017

Heeft u een creatief of inspirerend idee om Hagenaars die nu te weinig bewegen, te laten sporten? Als Hagenaar of Haagse organisatie kunt u met het beste idee een geldbedrag winnen om uw Haags Sportinitiatief uit te voeren.

Afgelopen jaar hebben 40 Haagse organisaties en particulieren hieraan meegedaan en hebben budget ontvangen om hun idee uit te voeren.

Het doel van het Haags Sportinitiatief is om Hagenaars die nu niet voldoende bewegen aan te moedigen actief te worden. Bijvoorbeeld ouderen, mensen met een beperking, meisjes van niet-westerse afkomst of Hagenaars met een laag inkomen. De gemeente zoekt initiatieven die ervoor zorgen dat zij regelmatig gaan bewegen of sporten, bij voorkeur elke week.  

Sportinitiatief insturen

Zowel Hagenaars als non-profitorganisaties kunnen een Haags Sportinitiatief insturen. Denk aan sportverenigingen, welzijnsorganisaties, stichtingen en wijkberaden. Dat kan door het formulier op www.haagssportinitiatief.nl voor 11 mei 2017, 17.00 uur in te vullen. Op die website staan ook de voorwaarden.

Te winnen bedrag

De beste initiatieven komen in aanmerking voor een bijdrage van maximaal € 10.000. Heeft een initiatief maar € 500 nodig? Dan kan dat ook. Het te winnen bedrag hangt af van wat passend en nodig is voor het initiatief. Het initiatief moet in de toekomst ook zonder bijdrage van de gemeente kunnen blijven bestaan en georganiseerd kunnen worden.

Haags Sportinitiatief

Beoordeling en stemmen

De gemeente toetst of het sportinitiatief voldoet aan de voorwaarden. Alle goedgekeurde ideeën komen op 5 juni op de website van Haags Sportinitiatief te staan. Vanaf dat moment kunnen alle Hagenaars stemmen op hun favoriete sportinitiatief. Tijdens de finale van de Stadsspelen op 1 juli wordt bekendgemaakt welke Haagse Sportinitiatieven een geldbedrag winnen. Kijk voor meer informatie over de Stadsspelen op de website www.stadsspelendenhaag.nl.

Verschillende categorieën

De sportinitiatieven worden in 3 verschillende categorieën onderverdeeld, zodat kleine en grotere initiatieven gelijke kans maken. In elke categorie worden de initiatieven met de meeste stemmen beloond. Als er daarna nog budget over is, wordt dit op basis van het aantal stemmen verdeeld.

Meer informatie

Kijk voor alle informatie over het Haags Sportinitiatief op www.haagssportinitiatief.nl.
Gepubliceerd: 
16 maart 2017
Laatste wijziging: 
13 april 2017