Uw zoekopdracht
Project

Den Haag Maakt Werk

Gepubliceerd: 
28 maart 2017
Laatste wijziging: 
27 maart 2017

De gemeente maakt zich sterk voor mensen zonder werk. De stad slaagt erin om veel mensen aan het werk te helpen. Gelukkig zijn er ook veel werkgevers, kennis- en onderwijsinstellingen en andere organisaties in Den Haag die zich actief inzetten voor de werkgelegenheid in de stad.

Wilt u iets doen voor werkzoekenden in Den Haag? Er is veel mogelijk! Sociaal ondernemen levert u bovendien iets op: gemotiveerde werknemers en tevreden klanten en partners. Bent u op zoek naar werk? Kijk dan voor meer informatie op de pagina Aan het werk.

Week van de Arbeid 2017

Tussen 14 en 20 mei 2017 staat Den Haag in het teken van Werk. Tijdens deze Week van de Arbeid worden er verschillende evenementen georganiseerd. Centraal staan de thema’s jeugdwerkloosheid, werkgelegenheid voor 50+, en werkzoekenden met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. De week begint in het ADO stadion, tijdens de laatste voetbalwedstrijd van het seizoen. Hierna rijdt een rode dubbeldekker bus de hele week door de stad. De bus bezoekt verschillende locaties om werkgevers en werkzoekenden met elkaar te verbinden.

De Week van de Arbeid sluit af met 'Boost Your Future!' Het evenement voor werkzoekende jongeren.

Zoekt u personeel?

De accountmanagers van het Werkgeversservicepunt helpen u met uw personeelsvraagstukken. Ze brengen vraag en aanbod van personeel bij elkaar. Ze kennen uw sector of branche. Ze adviseren u graag op maat en kennen de mogelijkheden, waaronder subsidies en regelingen.

Sociaal ondernemen

Sociaal ondernemerschap is in opkomst. Ook in Den Haag zetten steeds meer ondernemers zich in voor werkzoekenden met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt. De gemeente Den Haag stimuleert sociaal ondernemerschap, omdat er meer kansen moeten komen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De gemeente en partners nemen de komende tijd meer initiatieven om sociaal ondernemerschap te faciliteren en te stimuleren. In het recent vastgestelde Actieplan Sociaal Ondernemerschap staan de komende activiteiten.

STiP (Sociaal Traject in Perspectief)

Bent u een werkgever in de (semi) publieke sector? De STiP baan biedt u de mogelijkheid om een sociaal hart te laten zien. Extra personeel kan ook ruimte bieden om 3 jaar lang activiteiten op te pakken die anders blijven liggen. En om de werkdruk te verminderen.

Wilt u bijdragen aan kansen voor werkzoekenden?

 • Werkakkoorden
  Met het afsluiten van een Werkakkoord spreekt u de intentie uit om te investeren in Haagse werkzoekenden. U vergroot daarmee de kansen op werk voor werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit kan op allerlei manieren. Van het aanbieden van vacatures, stages, werkervaringsplekken en coaching tot het in dienst nemen van werkzoekenden. Op deze manier draagt u bij aan het terugdringen van de werkloosheid in de stad en krijgt u gemotiveerde werknemers die graag aan de slag willen. Afgelopen jaar hebben 34 bedrijven uit Den Haag een Werkakkoord afgesloten. Het Werkgeversservicepunt (WSP) Den Haag adviseert en begeleidt u bij het zoeken naar mogelijkheden. Op de website van het Werkgeversservicepunt Den Haag vindt u informatie over de beschikbare instrumenten en regelingen zoals proefplaatsingen en de leerwerkcheque.
 • Werkestafette
  Laat uw raad van bestuur, directie of management persoonlijk kennismaken met werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt. Neem contact op met de Taskforce Werkgelegenheid via denhaagmaaktwerk@denhaag.nl. Organisaties die meedoen ervaren dit als zeer inspirerend.
 • Banenafspraak
  Wilt u hulp bij het invullen van de banenafspraak? Het Werkgeversservicepunt Den Haag helpt u op weg.
 • Idee of plan
  Heeft u een goed of vernieuwend idee of plan om mensen die moeilijk zelf werk kunnen vinden aan het werk te helpen? Neem contact op met de Taskforce Werkgelegenheid via denhaagmaaktwerk@denhaag.nl.


Gepubliceerd: 
28 maart 2017
Laatste wijziging: 
27 maart 2017