Uw zoekopdracht
Beleid

Topsport en studie

Gepubliceerd: 
04 januari 2010
Laatste wijziging: 
30 mei 2016

Sporten op hoog niveau en studeren in Den Haag? Den Haag biedt topsporters interessante faciliteiten.

Studeren én sporten op het hoogste niveau betekent veel dingen regelen. Om topsporters hierbij te helpen, heeft Den Haag een aantal faciliteiten als het Regio Steunpunt Talent en Topsport, het Huis voor de Topsporter en hogescholen die speciale programma’s hebben voor topsporters.

Speciale programma's bij hogescholen

Een aantal hogescholen heeft speciale programma’s voor studenten die hun studie willen combineren met topsport. Studeren voor topsporters op de website van hogeschool INHolland laat zien wat de mogelijkheden zijn.

Het Huis voor de Topsporter

Het Huis voor Topsporter is een studentenhuis speciaal voor topsporters. Het huis is in 2008 geopend en heeft plaats voor zo’n 12 topsporters.

Het Huis voor Topsporter is een samenwerking tussen het Watersportverbond, de Nederlandse Volleybalbond, Den Haag Marketing (regiosteunpunt Den Haag) en studentenhuisvester DUWO. Het huis ligt in het Statenkwartier op loopafstand van het strand.

Topsportbeleid in Den Haag

Den Haag Topsport is verantwoordelijk voor het Haagse topsportbeleid. Lees meer over het topsportbeleid op de website van de gemeente Den Haag bij Topsport in Den Haag.

Studeren in Den Haag

Kijk op de website van de gemeente voor meer informatie over studeren in Den Haag.Gepubliceerd: 
04 januari 2010
Laatste wijziging: 
30 mei 2016