News

React to the new design for Gevers Deynootweg

Published: 9 July 2018Modified: 9 July 2018

To keep Scheveningen attractive and easily accessible, the municipality is investing in public transport and the public space. The municipality has therefore drafted plans for a new design for the Gevers Deynootweg. You can react to the plans until 23 September 2018.

The municipality has drafted a so-called preliminary design for the Gevers Deynootweg. It comprises plans to improve the public space, to make the tram tracks suitable for low-floor trams and to create wheelchair-accessible stops. The design was created in cooperation with De Kust Gezond project. Work is expected to start after the summer of 2019.

Preliminary design

The preliminary design contains plans for:

  • Widening the tram and bus lanes and the traffic lane between the Scheveningseslag and Badhuiskade. The new situation would grant more space to cyclists, pedestrians and public transport.  
  • Eliminating 1 parking lane on the Gevers Deynootweg. The loss of parking spaces can partially be compensated in the streets between the Gevers Deynootweg and the boulevard. It will also not be possible to load and unload goods in this portion of the Gevers Deynootweg.

    Public comments welcome

    You can react to the plans until 23 September 2018. The draft sketches and the executive decision with explanation can be viewed using the links below

    You can look at the draft design in The Hague Information Centre, Spui 70. You can send your reaction in writing to:

    Het college van burgemeester en wethouders
    Antwoordnummer 1790
    2501 VC Den Haag

    Please note in the subject line: Herinrichting Gevers Deynootweg. U do not have to use a postage stamp. You can also react through email: nrr@denhaag.nl.

    More information

    More information about the preliminary design can be found on the page Vernieuwing rails tramlijn 1 op Gevers Deynootweg.