New design for Paleisplein

Published: 13 March 2018Modified: 13 March 2018

The square in front of Noordeinde Palace will get a new design. The square will be made larger, greener and more attractive. The space will be redesigned from the Postzegel tree to the Gothic Hall of the Council of State (Raad van State).

Lovely hedges and grass as well as atmospheric lighting will be placed around the Wilhelmina monument. This way the monument can truly show itself to its best advantage. The entrance to the enclosed garden of the Council of State will also be adapted in order to become more noticeable.

More unity in the area

Currently Noordeinde, Hoogstraat and Heulstraat and the portion of the Paleisplein arond the horseman statue are being redesigned. The municipality expects the work on the second portion of the Paleisplein to start after September 2018. The project will ensure that the area gets a more unified appearance.

Impressie herinrichting Paleistuin

De Kern Bijzonder programme

This project is part of De Kern Bijzonder programme. This municipal programme aims to improve the public space between Spui en Kneuterdijk.

Also see: De Kern Bijzonder (RIS295184)