Uw zoekopdracht

Bezoekerscentrum duinen Meijendel

Gepubliceerd: 
25 juni 2012
Laatste wijziging: 
25 april 2014

Bezoekers van Meijendel kunnen in dit bezoekerscentrum van Dunea in Den Haag terecht voor meer informatie over het natuurgebied, de bijzondere planten en dieren, de waterwinning en de cultuurhistorie. Er zijn drie vaste wandelroutes uitgezet in het gebied.

Bezoekerscentrum duingebied Meijendel

Het bezoekerscentrum
Wat vroeger een boerenbedrijf was, is nu een oase van rust. De rijksmonumentale gebouwen worden nu gebruikt als bezoekers- en activiteitencentrum van Dunea Duin en Water. Hier kunnen bezoekers op een interactieve manier kennis maken met de natuur en de dieren die hier leven. Natuurlijk laten ze hier ook het proces van de waterwinning zien.

Activiteiten
In het activiteitencentrum worden samen met vrijwilligers en natuurverenigingen diverse activiteiten georganiseerd, ook voor kinderen. Kijk voor de actuele agenda op de website..
Daarnaast word hier de mogelijkheid geboden om vergaderingen in de natuur te organiseren.

Paardenstalling tijdens een kopje koffie
Naast het bezoekerscentrum is een nieuwe paardenstal gebouwd. Hier kunnen ruiters tijdens hun strand-/duinrit hun paard even stallen om zelf even een kopje koffie te drinken in de drukbezochte pannenkoekenboerderij.

Bezoekerscentrum duingebied Meijendel

Wandelroutes
Midden in het unieke duinnatuurgebied Meijendel heeft Dunea drie vaste wandelroutes uitgezet. Ook is er een mogelijkheid om met de duinwachters op pad te gaan. Onder professionele begeleiding bezoekt u dan de mooie en bijzondere plekken in de duinen tussen Katwijk en Monster. Kijk voor de actuele agenda op de website. Heeft u zelf een groep mensen waarmee u een excursie wilt maken, neem dan contact op met het bezoekerscentrum.

Openingstijden:
Maandag gesloten, dinsdag t/m vrijdag 10.00-16.00, zaterdag/zondag 10.00-17.00 uur.
Van 1 november tot 1 april op zaterdag gesloten.

Meer informatie
Meijendelseweg 40
2243 GN Wassenaar
Tel.: 070 5117276
E-mail: bezoekerscentrum@dunea.nl
Website: www.dunea.nl

Gepubliceerd: 
25 juni 2012
Laatste wijziging: 
25 april 2014

U verlaat DenHaag.nl. Wilt u doorgaan?