Uw zoekopdracht
Campagne

Den Haag jazzt

Gepubliceerd: 
29 augustus 2012
Laatste wijziging: 
04 juni 2014

Den Haag is een stad met een rijke jazztraditie. Met zijn vele podia en de jazzmaster aan het Koninklijk Conservatorium kent de stad ook nu nog een ruim jazzaanbod.

Het hele jaar organiseert De Regentenkamer (www.regentenkamer.nl) jazzconcerten van niveau in Den Haag. Ook ProJazz (www.projazz.nu) verzorgt een vernieuwende programmering, onder andere in het Paard van Troje en Theater Dakota. Daarbij werken zij samen met het Koninklijk Conservatorium en met Jazz International Rotterdam en CoDarts Rotterdam.

Prospero (www.prospero.nu) programmeert in Chizone, Scheveningen. Equinox (www.equinoxjazzonline.com) organiseert wekelijkse avonden in Studio 3 van de Dr Anton Philipszaal/Lucent Danstheater en vanaf 2013 in Grand Café Grote Markt.

Jazz in de Gracht

Jazz in de Gracht, foto Rob Schippers

In de zomer drijven de muzikanten spelend op bootjes van terras naar terras tijdens Festival Jazz in de Gracht (www.jazzindegracht.nl).

Opleidingen en cafés

Aan het Koninklijk Conservatorium (www.koncon.nl) leren studenten de kneepjes van het jazzvak, die zij uitproberen in de Haagse cafés. Wekelijkse sessies zijn er bijvoorbeeld in Murphy's Law, La Grenouille, Luden en Est Est Est. Ook Strandtent de Fuut (www.defuut.nl) maakt vaak het podium vrij voor jazz.

Een uitgebreide jazzagenda van Den Haag vindt u op www.livejazzinthehague.com.

Ook voor wie zelf spelen is er alle gelegenheid. Lessen en masterclasses voor amateurs zijn er bijvoorbeeld bij Jazzschool Den Haag in het pand van het Koorenhuis (www.jazzschooldenhaag.nl). Het Prinses Christina Concours (www.christinaconcours.nl) organiseert niet alleen jeugdcompetities voor klassieke muziek, maar ook voor jazz.

Jazz met Bert Jansma

Hier leest u de meest recente 3 jazzcolumns van Bert Jansma uit weekkrant Den Haag Centraal (www.denhaagcentraal.net)

Gepubliceerd: 
29 augustus 2012
Laatste wijziging: 
04 juni 2014

U verlaat DenHaag.nl. Wilt u doorgaan?