Uw zoekopdracht

Gratis rondleiding door Hagenaar

Gepubliceerd: 
14 september 2010
Laatste wijziging: 
25 april 2014

Laat u gratis wegwijs maken door uw persoonlijke gids. Beleef Den Haag als een Hagenaar.


Den Haag Greeters bestaat uit ongeveer 70 vrijwilligers die op gastvrije en enthousiaste wijze tijdens een wandeling (een Greet) hun liefde voor de stad met u delen. Greeters zijn geen professionele gidsen en geven geen standaard rondleidingen met vastgestelde routes, maar laten u de stad door hun ogen zien. Ze tonen u hun favoriete locaties, originele restaurants en mooie straatjes.

Een gids die bij u past

De greeter die u de stad laat zien wordt voor u geselecteerd op basis van uw taalvoorkeur, datumkeuze en uw interesses, zoals architectuur, culinair of mode. Vijf voorbeelden van Greeters zijn:Andreas Dijk
Andreas Dijk:

Lopen door Den Haag is ook voor mij elke keer weer een ontdekkingsreis. Vlakbij elkaar vindt u fantastische contrasten en net naast de bekende routes schitterende details. Waar zitten bijvoorbeeld de klokkenluiders van het Binnenhof? En wat zit er achter die ene voordeur even verderop verborgen? Ik laat het u graag zien.


Edwin Giel

Edwin Giel:

Wanneer het Mauritshuis gebouwd is? Weet ik niet. De geschiedenis van Den Haag vanaf de middeleeuwen? Ik verwijs u door naar een professionele tour. Maar... wilt u de stad een keer leren kennen door de ogen van een centrum bewoner? Langs onbekende plekken en prachtige uitzichten? De lekkerste broodjeszaak leren kennen? Loop dan mee!


Lisa Pluimers

Lisa Pluimers:

Weet u wat er zo leuk is aan Greeters? Het zijn gewone mensen, geen professionals, maar wel bijzonder en eigen-aardig en weet u waarom? Ze vinden het leuk u Den Haag zo te laten zien dat er voortaan een glimlach bij u verschijnt als het over Den Haag gaat. Probeer het eens!


Annemarie de Bont

Annemarie de Bont:

Ik ben trots op Den Haag en laat mensen daarom graag 'mijn Den Haag' zien; 't Binnenhof en het Lange Voorhout, maar ook leuke adresjes voor koffie of een 'Haagse Kakker' of de moskee in de Wagenstraat. Ik ontmoette als Greeter mensen uit onder andere Maastricht, Zuid-Afrika, Macedonie en Mexico!

Ga (gratis!) met een van de Greeters op stap en ontdek de stad als een Hagenaar of Hagenees.

Reserveren

U kunt via de website van Den Haag Greeters een Greeter boeken. Dat kunt het beste 2 weken voor de gewenste datum doen. De rondleidingen zijn helemaal gratis.

Zelf Den Haag Greeter worden

Bent u een Hagenaar met grote liefde voor de stad, doe dan de test of u een goede greeter kunt zijn en meld u aan als gids.

Gepubliceerd: 
14 september 2010
Laatste wijziging: 
25 april 2014

U verlaat DenHaag.nl. Wilt u doorgaan?