Uw zoekopdracht

Madurodam

Gepubliceerd: 
02 november 2011
Laatste wijziging: 
11 juni 2014

In Madurodam ontdek je met elkaar wat Nederland zo bijzonder maakt.

Het wereldberoemde Madurodam is al bijna 60 jaar bij uitstek geschikt om kennis te maken met alle verrassende aspecten van Nederland: Amsterdamse grachtenpanden, de Domtoren in Utrecht, het Binnenhof in Den Haag met de Gouden Koets en een deel van de Deltawerken.

In Madurodam is veel te zien en vooral veel om samen te doen, zoals de Oosterscheldekering bedienen, containers op een vrachtschip laden in de haven van Rotterdam, leren vliegen op Schiphol of bieden op de bloemenveiling.

Madurodam

 Alle Madurodammertjes vertellen via interactieve animatiefilmpjes bijzondere verhalen over Nederland. Een student over beroemde wetenschappers, een inbreker in het Rijksmuseum, een boerin bij de windmolens en zo zijn er nog tientallen anderen. Het nieuwe Madurodam is verdeeld in drie themagebieden: WaterRijk, ‘water als vriend en vijand’, StedenRijk, ‘oude binnensteden’ en VindingRijk, ‘Nederland als inspiratiebron voor de wereld’ (architectuur, innovaties, entertainment en design). Verder is er een prachtige speeltuin met het thema ‘Waddenzee’ waar kinderen lekker kunnen uitrazen.

Bekijk de video van Madurodam

Het YouTube kanaal van Den Haag
Video Madurodam

Over Madurodam

Madurodam is in 1952 opgericht ter nagedachtenis aan verzetsheld George Maduro en is een van de bekendste dagattracties van Nederland. Sinds de opening heeft Madurodam meer dan 50 miljoen binnenlandse en buitenlandse bezoekers mogen verwelkomen. De opbrengst van Madurodam gaat via de Stichting Madurodam Steunfonds naar goede doelen voor kinderen.Tips

  • Madurodam organiseert gedurende het jaar diverse extra activiteiten voor de bezoekers.
  • Ook voor kinderfeestjes en schoolreizen is Madurodam een verrassende bestemmingFaciliteiten

  • café-restaurant
  • restaurant
  • parkeergelegenheid

Toegankelijkheid

rolstoel (op aanvraag) beschikbaar

Regels

huisdieren niet toegestaan

Adres & contact

George Maduroplein 1
2584 RZ Den Haag
Telefoon: (070) 416 24 00
Fax: (070) 351 21 85
E-mail: info@madurodam.nl
Website: www.madurodam.nlGepubliceerd: 
02 november 2011
Laatste wijziging: 
11 juni 2014

U verlaat DenHaag.nl. Wilt u doorgaan?