Uw zoekopdracht

Escher in het Paleis

Gepubliceerd: 
18 maart 2013
Laatste wijziging: 
25 april 2014

Waar verandert een vogel in een vis? Bekijk het wonder bij het museum Escher In het Paleis in Den Haag.

Adres & contact

Lange Voorhout 74
2514 EH Den Haag

Telefoon: (070) 427 77 30
Website: www.escherinhetpaleis.nl

Aan de mooiste laan van Den Haag in het prachtige paleis waar koningin Emma vroeger woonde, is in 2002 het museum Escher in Het Paleis geopend. In het paleis kunt u bijna alle werken van de wereldberoemde graficus M.C. Escher bekijken.

Toegankelijkheid

Alle zalen zijn goed toegankelijk. In het museum is een lift aanwezig, waarin een kleine rolstoel past. Helaas beschikt het museum niet over een invalidentoilet.

M.C. Escher

Maurits Escher is meester in het tekenen van onechte situaties. Op een van zijn tekeningen stroomt water omhoog en op een andere tekening veranderen vissen in vogels. Op de tweede verdieping van het paleis kunnen bezoekers meedoen aan heel bijzondere attracties. Escher kreeg inspiratie van zijn leermeester, graficus Samuel Jessurun de Mesquita, maar ook van de moorse gebouwen en mozaïeken in Granada en Córdoba.

Het werk van Escher beleven

Escher In Het Paleis laat niet alleen de beroemde werken zoals Belvédère, Klimmen en Dalen, Dag en Nacht, of voorbeelden uit de reeks Metamorphose zien. Er zijn ook de minder bekende ex-librissen, ontwerpen voor pakpapier van grote winkels, een nieuwjaarswens van vrienden en vroege zelfportretten.

Op de tweede verdieping is speciaal de extra presentatie ’Optische Illusie, wat is dat?’ ingericht. Hier kunt u het werk van Escher beleven: in de speciale Kamer van Escher verandert u van formaat, u kunt zijn prenten laten bewegen, in een Peilloos Diepe Optische Illusie Kast kijken, u zelf in een enorme bolle spiegel zien, spelen met Eschers werk op de computer en de onmogelijke driehoek nabouwen! Eschers kunst wordt in een speciale filmzaal een verrassende rondom-belevenis.

Koninklijk

Doordat Eschers bijzondere werk wordt gepresenteerd in een voormalig koninklijk paleis, heeft de tentoonstelling een speciaal en feestelijk karakter. Om het koninklijke aspect te onderstrepen, maakte de Rotterdamse kunstenaar Hans van Bentem in 2003 grote kristallen kroonluchters voor de voormalige koninklijke vertrekken op de begane grond en de eerste verdieping. Ter ere van het eerste lustrum in de herfst 2007 zijn hier lichtobjecten in het restaurant gedeelte van het souterrain en in de Zilverkamer bijgekomen.

Escher in het Paleis

Voor kinderen

Het museum organiseert in weekeinden en vakanties kinderspeurtochten en workshops zonder extra kosten. Voor het primair onderwijs en het voortgezet onderwijs heeft het museum speciale educatieve programma’s.

Faciliteiten

  • café-restaurant
  • garderobe (onbewaakt)
  • museumwinkel

Regels

Fotograferen zonder flits toegestaan.


Gepubliceerd: 
18 maart 2013
Laatste wijziging: 
25 april 2014

U verlaat DenHaag.nl. Wilt u doorgaan?