Uw zoekopdracht

Avonturia de Vogelkelder

Gepubliceerd: 
14 september 2011
Laatste wijziging: 
25 april 2014

Bij Avonturia De Vogelkelder ga je op expeditie en beleef je bijzondere momenten. Je komt oog in oog te staan met diersoorten die niet zo voor de hand liggen: slangen, reptielen, beverratten, exotische vogels, schildpadden, stokstaartjes en papegaaien.

Avonturia de Vogelkelder

De ontdekking begint

Ga als eerste de ontdekkingsgrot binnen. De wanden van deze grot bevatten veel botresten van uitgestorven dieren van circa 10.000 tot 40.000 jaar geleden. Ook zie je hier en daar een ammoniet een schelpdier dat meer dan 300 miljoen jaar geleden leefde. Veel botresten worden gevonden in de Noordzee door vissers met hun sleepnetten. Ze vinden dan botten van onder andere Oerossen, Mammoet, Reuzenhert, Steppen Wizent, Oerpaard en de Wolharige Neushoorn.

Avonturia is een belevenis vol ontdekkingen voor jonge avonturiers. In de grotten ontmoet je onder meer stokstaartjes, vosjes, leguanen, slangen en een vogelspin. Je kunt de onderzoekers een handje helpen met het zoeken naar fossielen en edelstenen bij een ‘dino-opgraving’.  De mooiste vondst mag je houden.

Avonturia de Vogelkelder

De Grote Avonturenboom

Onlangs  werd een heel bijzondere ontdekking gedaan. Er is een oeroude versteende boom gevonden. Toen de onderzoekers de boom onderzochten vonden ze iets wat nog wonderlijker bleek te zijn dan alleen de vondst van deze oude boom. Er leefde een klein volkje in! De onderzoekers vertelden over kleine wezentjes die een beetje leken op trollen of kabouters. De onderzoekers staan voor een raadsel. Wie zijn deze wezentjes? Waar komen ze vandaan? Onderzoekers vonden een kleine opening in de boom. Een klein holletje, verstopt ergens in een onopvallend hoekje. Er ligt een klein groepje van deze wezentjes heel tevreden te slapen. Kom je ook snel kijken? 

Je kunt ook zoeken naar goud en edelsteentjes met een echte goudpan. Wat je vindt, mag je houden! Je kunt je vondst zelfs bewaren in een echt schatkistje.

Moe van alle indrukken? In brasserie de Oehoe kunt u genieten van een hapje of een drankje.

Avonturia De Vogelkelder is van maandag tot en met vrijdag geopend van 09.00 tot 18.00 uur, zaterdag van 9.00 – 17.00 uur en zondag van 12.00 tot 17.00 uur. 

Avonturia De Vogelkelder
Kerketuinenweg 3
2544 CV Den Haag
Tel.: (0031) (0)70 363 72 72
E-mail: <L CODE="C03">info@avonturia.nl </L>
Website: <L CODE="C04">www.avonturia.nl</L>

Gepubliceerd: 
14 september 2011
Laatste wijziging: 
25 april 2014

U verlaat DenHaag.nl. Wilt u doorgaan?