Uw zoekopdracht
Product

Niet opgehaald huishoudelijk afval melden

Gepubliceerd: 23 april 2013 Laatste wijziging: 06 maart 2014

Als uw huishoudelijk afval of dat van de hele straat nog niet is opgehaald kunt u dat melden bij de gemeente.

De gemeente haalt het huishoudelijk afval bij u in de straat op vóór 16.30 uur. Is uw eigen afval of dat van de hele straat om 16.30 uur nog niet opgehaald, dan kunt u dit melden bij de gemeente.

Meld niet opgehaald huishoudelijk afval

  • een omschrijving van het niet opgehaalde huishoudelijk afval
  • de adresgegevens van de plek van het niet opgehaalde huishoudelijk afval
  • eventueel: een omschrijving van de plek van het niet opgehaalde huishoudelijk afval
  • eventueel: foto's van het niet opgehaalde huishoudelijk afval

Doet u een melding over uw eigen huisvuil?

Helaas moet u het niet opgehaalde huisvuil 's avonds toch weer binnenhalen. U kunt het niet opgehaalde huisvuil op de volgende aanbieddag alsnog buiten zetten. Als u het afval niet binnenhaalt, riskeert u een boete voor de kosten van het verwijderen en/of schoonmaken. Dit is minimaal € 126.

Voorwaarden

  • U heeft uw afval op tijd en op de juiste manier aangeboden. Huisvuil mag na 22.00 uur de avond ervoor en vóór 7.45 uur op de ophaaldag aangeboden worden. Kijk voor de juiste dag op de huisvuilkalender.

Kosten

Geen kosten

Hoe lang duurt het?

In het algemeen geldt dat de gemeente binnen 3 werkdagen reageert op uw melding. Voor een melding van een niet opgehaalde huisvuilzak probeert de gemeente dit zo snel mogelijk op te lossen.

Redenen waarom uw afval is niet opgehaald

De gemeente neemt uw afval niet mee als: 

  • u het huishoudelijk afval te laat op straat zet. U moet het dan weer binnenhalen en bij de volgende vuilophaalbeurt weer buiten zetten. Of u brengt het huishoudelijk afval zelf weg naar een van de Afvalbrengstations.
  • u het huishoudelijk afval verkeerd heeft aangeboden. De gemeente neemt uw afval niet mee als het niet in de afvalcontainer of vuilniszak hoort (bijvoorbeeld stenen of puin) of als het te zwaar is. Een vuilniszak mag niet meer dan 8 kilogram wegen, een minicontainer restafval of GFT niet meer dan 75 kilogram en een GFT-emmer niet meer dan 10 kilogram. Ook dan moet u het afval weer binnenhalen of zelf wegbrengen naar een van de afvalstations.

Let op: laat u het huishoudelijk afval toch staan dan ruimt de gemeente het op. U krijgt dan een boete voor de kosten van het verwijderen en/of schoonmaken. Dit is minimaal € 126.

Kijk voor alle informatie over afval op www.denhaag.nl/afval

Stuur artikel door

*verplicht

Volg DenHaag.nl

Altijd op de hoogte blijven van Den Haag en de ontwikkelingen in de stad? Meld u aan voor de nieuwsbrief @DenHaag.nl. Of volg ons op Twitter of Facebook!

Stadspanel

Denk mee over Den Haag. Geef u op voor het Haags stadspanel. En maak kans op een jaar lidmaatschap van de Openbare Bibliotheek.