Uw zoekopdracht

Inspiratieboeken

'Haags inspiratieboek zelfbouw'

Gepubliceerd: 10 maart 2014 Laatste wijziging: 10 maart 2014

Hoe vrij is een vrije kavel en wat kan ik daar dan bijvoorbeeld op bouwen? Het zijn vragen waar veel potentiële kopers mee rondlopen. Met het 'Haags inspiratieboek zelfbouw' wil de gemeente u daarvoor inspiratie bieden en zo helpen.

Naast inspiratieboeken over de vorige lichtingen kavels (Isabellaland, Escamplaan, Erasmushove, Gele Lis en Laakhaven West) is er ook een nieuwe serie gemaakt voor het nieuwe aanbod kavels en speciaal ook de kluskavels in het Junoblok.

De boeken tonen tientallen ontwerpen van huizen die mogelijk gebouwd kunnen worden op een locatie. Verschillende architecten hebben de ontwerpen gemaakt; de gemeente heeft ze gebundeld en er inspiratieboeken van gemaakt. De ontwerpen zijn gemaakt op basis van de specifieke regels die gelden voor de verschillende locaties. Deze regels staan beschreven in de zogenaamde kavelpaspoorten. Daarnaast staat bij ieder huis een bouwprijs genoemd.

De boeken zijn als inkijkexemplaar te bekijken in de Kavelwinkel en hieronder gratis te downloaden. Het inspiratieboek over het Junoblok is gratis beschikbaar voor alle geïnteresseerden en is af te halen bij de Kavelwinkel of aan te vragen per mail kavelwinkel@denhaag.nl.

Inspiratieboek Aaneengesloten

PDF bestandInspiratieboek Aaneengesloten  (PDF, 23977 kB)

Inspiratieboek (half)vrijstaand

PDF bestandInspiratieboek (half)vrijstaand  (PDF, 20123 kB)

Inspiratieboek Junoblok

PDF bestandInspiratieboek Junoblok  (PDF, 2694 kB)

Inspiratieboek Isabellaland

PDF bestandInspiratieboek Isabelland  (PDF, 18133 kB)

Inspiratieboek Escamplaan

PDF bestandInspiratieboek Escamplaan  (PDF, 15060 kB)

Inspiratieboek Laakhaven West

PDF bestandInspiratieboek Laakhaven West  (PDF, 3123 kB)

Inspiratieboek Gele Lis

PDF bestandInspiratieboek Gele Lis  (PDF, 7994 kB)

Inspiratieboek Erasmushove

PDF bestandInspiratieboek Erasmushove  (PDF, 9258 kB)

Bouw uw eigen droomhuis. Kijk voor meer informatie op www.ikbouwindenhaag.nl.

Stuur artikel door

*verplicht

Volg DenHaag.nl

Altijd op de hoogte blijven van Den Haag en de ontwikkelingen in de stad? Meld u aan voor de nieuwsbrief @DenHaag.nl. Of volg ons op Twitter of Facebook!

Stadspanel

Denk mee over Den Haag. Geef u op voor het Haags stadspanel. En maak kans op een jaar lidmaatschap van de Openbare Bibliotheek.