Uw zoekopdracht

Op zoek naar een baan

Gepubliceerd: 
18 februari 2013
Laatste wijziging: 
26 april 2013

Bent u werkloos of dreigt u uw baan te verliezen? Dan gaat u op zoek naar een nieuwe baan. Vacatures vindt u in de krant, op internet, bij een uitzendbureau of via familie, vrienden of bekenden.

Sollicitatietips

Ook als u veel ervaring heeft met solliciteren zijn er vaak nog wel dingen die u kunt verbeteren. Een goede manier van solliciteren kan nooit een baan garanderen, maar u kunt wel uw kans op een (passende) baan vergroten. Wij geven u tips om succesvol te solliciteren.

Sollicitatiebrief

In uw sollicitatiebrief legt u uit waarom u de baan zo interessant vindt. Benadruk ook waarom u de beste kandidaat voor deze baan bent. Zo krijgt de werkgever een beeld van uw enthousiasme. Gebruik de volgende tips voor een goede sollicitatiebrief.

Verzorgd Curriculum Vitae

Om te solliciteren heeft u een Curriculum Vitae (cv) nodig. Uw CV is het document waarin u in 1 overzicht aangeeft welke opleidingen, werkervaring en andere vaardigheden u heeft. Op internet zijn veel voorbeelden te vinden van een cv. Op werk.nl vindt u een aantal tips om een verzorgd cv te maken.

Uitzendbureaus

Een uitzendbureau is een tussenpersoon tussen werkgevers en werkzoekenden. Zij verzamelen cv’s en profielen van werkzoekenden en weten welke bedrijven nieuwe werknemers zoeken. U kunt zich gratis inschrijven. Bedenk van te voren goed bij welk uitzendbureau u zich inschrijft. Niet alle uitzendbureaus hebben relevante vacatures voor u. Sommige uitzendbureaus zijn gespecialiseerd. Schrijft u zich in bij een uitzendbureau? Vul uw gegevens en wensen zo nauwkeurig mogelijk in. En zorg dat u goed kunt aangeven wat voor werk u zoekt en welke relevante ervaring en vaardigheden u te bieden heeft. Zo zorgt u er voor dat een uitzendbureau een goed beeld van u heeft en dit vergroot de kansen op het vinden van een baan.

Kinderopvang

U kunt de opvang van uw kind regelen door mensen uit uw directe omgeving in te schakelen. Dan heeft u een vertrouwde oppas, zonder dat daar (hoge) kosten aan verbonden zijn. Denk hierbij aan opa’s, oma’s, ouders van school, buren en vrienden. Als u geen mogelijkheden heeft voor oppas in uw persoonlijke omgeving, dan zijn er officiële organisaties voor dagopvang, zoals een kinderdagverblijf of een gastouderorganisatie. In Den Haag is een ruime keuze aan opvangorganisaties, waar direct opvangplekken beschikbaar zijn. 

Vacatures

Vacatures vindt u onder andere op werk.nl.

Brancheweken

UWV Werkbedrijf organiseert regelmatig Brancheweken. Een onderdeel van de Brancheweek is de banenmarkt. Kijk voor meer informatie op de website van werk.nl.

Vrijwilligerswerk

Lukt het u niet om betaald werk te vinden? Dan kunt u ook voor vrijwilligerswerk kiezen. U doet zo werkervaring op en laat zien dat u graag wilt werken. Dat kan helpen om makkelijker betaald werk te vinden. Kijk hiervoor eens op www.haagsehelden.nl.

Gepubliceerd: 
18 februari 2013
Laatste wijziging: 
26 april 2013

U verlaat DenHaag.nl. Wilt u doorgaan?