Uw zoekopdracht

Wet- en regelgeving subsidies

Gepubliceerd: 16 april 2014 Laatste wijziging: 16 april 2014

De gemeente Den Haag zorgt voor voorzieningen en activiteiten op allerlei terreinen, zoals onderwijs, sport, cultuur, welzijn, gezondheidszorg, leefbaarheid en participatie.

Deze voorzieningen en activiteiten zijn er voor alle bewoners van Den Haag. De gemeente Den Haag doet dit niet alleen, maar samen met organisaties in de stad. Dit doet de gemeente onder andere door het geven van subsidies. Hiermee draagt de gemeente bij aan de doelstellingen van het gemeentebestuur.

Wet- en regelgeving

Er zijn regels voor het geven van subsidies aan organisaties en de verantwoording over deze subsidies. Deze regels staan in de Haagse Kaderverordening Subsidieverstrekking (HKS). Er zijn ook aanvullende regels die staan in het Uitvoeringsvoorschrift subsidies (UVS). 

Nieuwe wetgeving

Op 1 juli 2014 treedt de Algemene subsidieverordening Den Haag 2014 (ASV) in werking. Deze verordening vervangt de huidige regels van HKS en UVS. De ASV is op 20 februari 2014 door de gemeenteraad vastgesteld en vereenvoudigt het subsidieproces.

Beschikkingen

De subsidiebeschikkingen die de organisaties krijgen van de gemeente Den Haag zijn gebaseerd op deze regels. Organisaties worden gewezen op de regelgeving, bijvoorbeeld in de brief die een organisatie krijgt bij de beschikking. Heeft u vragen over de beschikking? Neem dan contact op met uw contactpersoon zoals vermeld in de brief.

Stuur artikel door

*verplicht

Volg DenHaag.nl

Altijd op de hoogte blijven van Den Haag en de ontwikkelingen in de stad? Meld u aan voor de nieuwsbrief @DenHaag.nl. Of volg ons op Twitter of Facebook!

Stadspanel

Denk mee over Den Haag. Geef u op voor het Haags stadspanel. En maak kans op een jaar lidmaatschap van de Openbare Bibliotheek.