Uw zoekopdracht

Voetbal

Gepubliceerd: 
15 september 2011
Laatste wijziging: 
22 december 2015

Voetbal is wereldwijd al jarenlang de meest populaire sport. In Den Haag zijn tientallen voetbalclubs actief, op amateur- en professioneel niveau.

Voetbalspelers in actie

De trots van Den Haag is profclub ADO Den Haag. Na een korte afwezigheid speelt ADO haar wedstrijden de laatste seizoenen weer in de eredivisie, het hoogste niveau in Nederland. Volgens onderzoek van de KNVB heeft ADO de potentie om bij de grootste clubs van Nederland te horen.

ADO Stadion

In Den Haag heeft ADO een grote achterban. Ook zijn voldoende sponsoren te vinden en heeft de club een goede instroom van jonge spelers. Maar om een echte topclub te worden, heeft ADO nog een lange weg te gaan. Een eerste stap werd gezet toen in 2007 het nieuwe stadion van ADO Den Haag werd geopend.

Van hoofdklasse tot 4e klasse

De meeste voetballers spelen hun wedstrijden voor een van de amateurclubs in Den Haag: in de jeugd (pupillen of junioren) of in de senioren. Amateurclubs spelen hun wedstrijden op zaterdag of op zondag. Bij de senioren is er onderscheid tussen de eerste elftallen en de lagere elftallen. In de eerste elftallen gaat het vaak om de prestaties: in lagere elftallen telt vooral het spelplezier.

Damesvoetbal

Het damesvoetbal is enorm populair aan het worden. Ieder jaar melden zich meer vrouwen en meisjes aan bij een voetbalclub. Daarom is in 2007 besloten om ook een eredivisie voor vrouwen op te richten. ADO Den Haag is 1 van de 7 profclubs in Nederland die een damesteam inschreef. Ook zijn er veel amateurclubs die tegenwoordig een of meerdere damesteams hebben.

Zie ook

 

Gepubliceerd: 
15 september 2011
Laatste wijziging: 
22 december 2015

U verlaat DenHaag.nl. Wilt u doorgaan?