Uw zoekopdracht

Tennis

Gepubliceerd: 
15 maart 2012
Laatste wijziging: 
27 juli 2015

Tennis is een populaire sport in Den Haag. Er zijn ruim 15 tennisparken. Vaak liggen deze in een prachtige, bosrijke omgeving. De stad telt ruim 40 verenigingen. Voor de recreatieve én fanatieke tennisser.

Den Haag heeft iets met tennis. Voormalig Wimbledon-winnaar Richard Krajicek komt uit Den Haag. Net als meervoudig Olympisch kampioene rolstoeltennis Esther Vergeer en de huidige nummer 1 van Nederland, Robin Haasse.

Internationale tenniswedstrijden

Op de legendarische Mets Tennisbanen in Scheveningen worden al sinds 1928 internationale tenniswedstrijden georganiseerd. Sinds 1992 wordt het Siemens Open gespeeld op de Mets tennisbanen.

Tennis op de Mets Tennisbanen

Verenigingen en locaties

Den Haag heeft ongeveer 40 tennisverenigingen. Die kunnen gebruik maken van de 15 tennisparken in Den Haag. Er zijn kleine en grote verenigingen, voor de recreatieve of voor de fanatieke spelers. De meeste tennisverenigingen zijn aangesloten bij de KNLTB. Daarnaast organiseren zij vaak clubkampioenschappen of toernooien met een speciaal thema.

Verschillende clubs hebben een jeugdafdeling. Jong geleerd is oud gedaan, dat geldt zeker voor deze sport. Zoekt u een tennisvereniging bij u in de buurt? Kijk op Den Haag op de Kaart. Hierop staan alle sportlocaties aangegeven. Zorg dat alle vinkjes 'uit' staan. Voor een overzicht van alle tennisparken vinkt u in de lijst onder 'Sport' de sport 'tennis' aan.

Richard Krajicek Playgrounds

Tennissen kan in Den Haag tegenwoordig ook op 1 van de Richard Krajicek Playgrounds die in de stad liggen. De Playgrounds zijn een initiatief van de Richard Krajicek Foundation. Ze zijn bedoeld voor kinderen in wijken waar weinig speelvoorzieningen liggen. Op de Playgrounds worden regelmatig activiteiten voor de jeugd georganiseerd.

Zie ook

Gepubliceerd: 
15 maart 2012
Laatste wijziging: 
27 juli 2015

U verlaat DenHaag.nl. Wilt u doorgaan?