Uw zoekopdracht
Nieuws

Nieuwe huisstijl Den Haag

Gepubliceerd: 
05 juni 2014
Laatste wijziging: 
04 augustus 2014

Op donderdag 5 juni is de nieuwe huisstijl van de gemeente Den Haag geïntroduceerd. Burgemeester Jozias van Aartsen en wethouder Rabin Baldewsingh presenteerden de huisstijl én bijbehorend logo met de onthulling van een nieuw gevelbord voor het stadhuis.

De stijl van Den Haag, zoals de nieuwe huisstijl heet, vervangt na ruim 20 jaar de huisstijl met de vliegende ooievaar. Logo en huisstijl zijn ontworpen door Ontwerpwerk uit Den Haag.

Burgemeester Van Aartsen en wethouder Baldewsingh onthullen het nieuwe logo (foto: Valerie Kuypers).

Vrede en recht

De gemeente wil met De stijl van Den Haag het imago als internationale stad van vrede en recht versterken. Den Haag staat wereldwijd bekend als ‘de stad van vrede en recht’. Koningin Beatrix heeft de stad op 9 mei 2012 de wapenspreuk ‘Vrede en Recht’ verleend. Die verwoordt precies waar de stad voor staat. Daarom heeft het college van burgemeester en wethouders op 1 oktober 2013 besloten om het stadswapen in te voeren als belangrijkste symbool in de nieuwe huisstijl van de gemeentelijke organisatie.

Het logo

Het nieuwe Haagse logo bestaat uit een stilering van het stadswapen en de naam Den Haag. Het beeldmerk wordt gevormd door 2, uit facetten opgebouwde, leeuwen die een gekroond schild dragen. De typisch Haagse ooievaar heeft haar prominente plaats in het logo behouden.

Geel en groen zijn de basiskleuren, als vertaling van goud en sinopel uit het originele wapen.


Lees meer over de vormgeving van het logo en de huisstijl op www.denhaag.nl/destijl en in onderstaande brochure:

Ontwikkeling en invoering

De stijl van Den Haag wordt in fasen ingevoerd. In 2014 wordt een groot deel van het briefpapier en de enveloppen vervangen, het internet en intranet worden aangepast en de stadsdeelkantoren worden aan de buitenkant voorzien van de nieuwe huisstijl. In 2017 zijn de meeste middelen omgezet. Om kosten te besparen worden eerst de bestaande voorraden opgemaakt.

Gepubliceerd: 
05 juni 2014
Laatste wijziging: 
04 augustus 2014

U verlaat DenHaag.nl. Wilt u doorgaan?