Uw zoekopdracht

Kaartsport

Gepubliceerd: 
15 september 2010
Laatste wijziging: 
31 maart 2014

Kaartspellen zoals klaverjassen, hartenjagen of pokeren zijn leuke spelletjes voor in de vrije tijd. Maar soms is kaarten een heuse sport te noemen. Zoals bridge. Alleen in Den Haag zijn al ruim 20 bridgeverenigingen!

Wereldwijd spelen ruim 50 miljoen mensen bridge. Het spel is vooral populair onder ouderen. Bridge vereist concentratie, een goed geheugen en de mogelijkheid om logisch na te denken. Ook is de samenwerking met de partner heel belangrijk.

Bridgeclubs

Bridge is een gezelschapsspel: het kan met voldoende spelers altijd en overal gespeeld worden. In Nederland is het heel gewoon om lid te zijn van een bridgevereniging. In Nederland zijn ruim 1100 bridgeclubs met in totaal meer dan 100.000 leden. Alle clubs (en leden) zijn aangesloten bij de Nederlandse Bridge Bond (NBB). Bridgeclubs organiseren regelmatig wedstrijdavonden waarbij teams het tegen elkaar opnemen.

Bridge in Den Haag

Den Haag heeft ruim 20 bridgeverenigingen die zijn aangesloten bij de Nederlandse Bridge Bond. Maar er wordt ook bridge gespeeld in buurthuizen door heel de stad. Als u lid wilt worden van een bridgeclub, kijk dan in Den Haag op de Kaart voor een adres bij u in de buurt. Hiervoor kunt u de zoekfunctie gebruiken boven de lijst. Wanneer u hier het woord 'bridge' typt, verschijnt er een lijst van alle locaties waar bridge wordt gespeeld.

Bridge in uw wijk

Wilt u weten waar er in uw wijk bridge wordt gespeeld? Op de pagina 'Bridge' staat de informatie die u nodig heeft. Hier vindt u alle verenigingen, aangegeven per stadsdeel. Bij elke vereniging staat een telefoonnummer en de avond waarop zij spelen. Neem gerust contact met ze op.

Zie ook

Gepubliceerd: 
15 september 2010
Laatste wijziging: 
31 maart 2014

U verlaat DenHaag.nl. Wilt u doorgaan?