Uw zoekopdracht

Huuradvies van het Huurteam

Gepubliceerd: 
01 januari 2015
Laatste wijziging: 
06 januari 2015

Wat kunt u doen als uw huurprijs te hoog is? U kunt zelf de Huurcommissie inschakelen of eerst advies vragen aan het Huurteam van de gemeente.

Heeft u problemen met de verhuurder over de servicekosten of het onderhoud van de woning? Ook dan kunt u het Huurteam inschakelen.

Wat een redelijke huurprijs is voor uw woning, kunt u zelf controleren met de huurprijscheck op de website van de Huurcommissie. Deze onafhankelijke commissie kan op uw verzoek een uitspraak doen over de hoogte van de huurprijs. Verhuurder en huurder moeten deze uitspraak accepteren.

Afspraak maken

Denkt u dat u een te hoge huur heeft? Of is er sprake van achterstallig onderhoud? Dan kunt u een afspraak met het Huurteam maken.

U kunt contact met opnemen voor een afspraak of voor informatie. Dat kan op 3 manieren:

Naar formulier

Voor wie?

Voor Hagenaars die een huis of kamer huren

Huurteam

Komt u er zelf niet uit? Dan kunt u het Huurteam van de gemeente vragen om een advies over uw huurprijs, servicekosten of achterstallig onderhoud.

Het Huurteam van de gemeente Den Haag helpt huurders:

  • met een check op een eerlijke huurprijs

Het Huurteam checkt of de huurprijs klopt bij de woning of kamer. Hiervoor gebruikt het Huurteam een puntentelling om te kijken of de huur klopt met de wettelijke regels. Daarna berekent het Huurteam wat de maximale huurprijs zou mogen zijn. Is de huur te hoog? Dan kan het Huurteam u vertellen hoe een huurder met zijn verhuurder in gesprek kan. Ook kan het Huurteam helpen bij een procedure bij de Huurcommissie.

  • bij een procedure ernstig achterstallig onderhoud

Heeft een huis of kamer achterstallig onderhoud? Dan kan het Huurteam komen kijken of de huurder recht heeft op tijdelijk huurverlaging.

Bent u net verhuisd?

Dan kunt u in de eerste 6 maanden bij het Huurteam terecht voor een puntentelling. Het maakt niet uit hoe hoog de huur is. Met een puntentelling kijkt u of uw huur redelijk is.

Huurt u al langer dan 6 maanden en is uw kale huur lager dan € 710,68? Ook dan kan het Huurteam helpen.

Heeft u problemen met uw huurcontract? Dan kunt u terecht bij het stadsdeelkantoor, of bij de sociaal raadslieden.

Gepubliceerd: 
01 januari 2015
Laatste wijziging: 
06 januari 2015

U verlaat DenHaag.nl. Wilt u doorgaan?