Uw zoekopdracht
Project

Gemeente plaatst fietstrommels

Gepubliceerd: 
26 juni 2014
Laatste wijziging: 
27 juni 2014

De gemeente plaatst dit jaar in 8 buurten fietstrommels. In deze buurten staan, door gebrek aan een eigen fietsenberging, veel fietsen op straat. Daarom is het belangrijk dat er meer afgesloten fietsenstallingen komen.

De gemeente heeft gekozen om buurt voor buurt fietstrommels te plaatsen. De buurten zijn gekozen op basis van het aantal portiek- en bovenwoningen. Ook zijn er gesprekken geweest met bewoners en bewonersorganisaties.

Fietstrommel

De trommels komen in:

Voor de Vruchtenbuurt, Oostbroek, Bezuidenhout-Oost en Laakkwartier-West zijn de definitieve plekken van de trommels bekend.

Plaatsing

De plaatsing van de trommels in de Vruchtenbuurt start in het eerste kwartaal van 2014. In het tweede kwartaal van 2014 volgt de plaatsing van de trommels in Bezuidenhout, Oostbroek en in Laakkwartier-West. Momenteel inventariseert de gemeente samen met bewoners en de bewonersorganisatie wat geschikte plaatsen zijn in Regentes- Valkenboskwartier en De Bras (complex aan de Waterviolier). Daarna volgt het Geuzenkwartier. Zodra deze buurt aan de beurt is, ontvangen bewoners daarover een brief.

Stallingsplek in fietstrommel

In een fietstrommel passen 4 gewone fietsen. Bakfietsen en fietsen met vaste kratten passen niet in de fietstrommel. Biesieklette beheert en verhuurt de fietstrommels. U kunt als bewoner een plek in een fietstrommel huren voor € 7,50 per maand. U komt alleen in aanmerking voor een stallingsplek in een fietstrommel als u geen eigen bergruimte voor de fiets heeft.

Stappen:

  1. De gemeente vraagt de bewonersorganisaties om locaties voor fietstrommels aan te leveren.
  2. Bewoners kunnen ook een suggestie voor een locatie doorgeven aan de gemeente.
  3. Met alle ingediende locaties maakt de gemeente een concept-plaatsingsplan.
  4. Tijdens een informatiebijeenkomst kunnen bewoners het concept-plaatsingsplan inzien, erop reageren en suggesties doen voor andere locaties.
  5. Na de informatiebijeenkomst kunnen bewoners zich inschrijven voor een plek in een trommel via Biesieklette.
  6. Dan volgt een definitief plaatsingsplan.
  7. Bewoners die hebben gereageerd krijgen hierover bericht.
  8. De gemeente vraagt een omgevingsvergunning voor het plaatsen van de fietstrommels aan.
  9. Als er geen bezwaren op de omgevingsvergunning zijn plaats de gemeente de fietstrommels.
Video-icoon 2014

In deze video (www.tvwest.nl) van TV West kunt u zien hoe de gemeente Den Haag werkt om in woonwijken fietstrommel en -stallingen te krijgen.

Zie ook

Gepubliceerd: 
26 juni 2014
Laatste wijziging: 
27 juni 2014

U verlaat DenHaag.nl. Wilt u doorgaan?