Uw zoekopdracht
Project

Gemeente plaatst fietstrommels

Gepubliceerd: 
11 mei 2015
Laatste wijziging: 
08 juli 2015

In buurten waar veel fietsen op straat staan plaats de gemeente Den Haag fietstrommels. De bewoners hebben vaak geen eigen bergruimte voor de fiets en dan bieden de af te sluiten fietsenstallingen uitkomst. Het is helaas niet mogelijk om een nieuwe aanvraag voor fietstrommels in te dienen.

De gemeente heeft gekozen om buurt voor buurt fietstrommels te plaatsen. De buurten zijn gekozen op basis van het aantal portiek- en bovenwoningen.

Fietstrommel

Er staan al fietstrommels in:

De plannen voor fietstrommels in de onderstaande buurten zijn nog in ontwikkeling.

  • Regentesse- en Valkenboskwartier
  • De Bras (complex aan de Waterviolier)
  • Geuzenkwartier

Plaatsen

De gemeente bekijkt samen met bewoners en de bewonersorganisatie wat geschikte plaatsen zijn in het Regentes- Valkenboskwartier en De Bras (complex aan de Waterviolier). Daarna volgt het Geuzenkwartier. Zodra deze buurt aan de beurt is, ontvangen bewoners daarover een brief.

Stallingsplek in fietstrommel

In een fietstrommel passen 4 gewone fietsen. Bakfietsen en fietsen met vaste kratten passen niet in de fietstrommel. Biesieklette beheert en verhuurt de fietstrommels. U kunt als bewoner een plek in een fietstrommel huren voor € 7,50 per maand. U komt alleen in aanmerking voor een stallingsplek in een fietstrommel als u geen eigen bergruimte voor uw fiets heeft.

In deze video (www.tvwest.nl) van TV West kunt u zien hoe de gemeente Den Haag werkt om in woonwijken fietstrommel en -stallingen te krijgen.

Zie ook

Gepubliceerd: 
11 mei 2015
Laatste wijziging: 
08 juli 2015

U verlaat DenHaag.nl. Wilt u doorgaan?