Uw zoekopdracht
Project

Gemeente plaatst fietstrommels

Gepubliceerd: 
06 oktober 2014
Laatste wijziging: 
06 oktober 2014

De gemeente plaatst dit jaar in 8 buurten fietstrommels. Door gebrek aan een eigen fietsenbergingen staan in deze buurten veel fietsen op straat. Daarom is het belangrijk dat er meer afgesloten fietsenstallingen komen.

De gemeente heeft gekozen om buurt voor buurt fietstrommels te plaatsen. De buurten zijn gekozen op basis van het aantal portiek- en bovenwoningen. Er zijn gesprekken geweest met bewoners en bewonersorganisaties.

Fietstrommel

De trommels komen in:

Voor de Vruchtenbuurt, Oostbroek, Bezuidenhout-Oost en Laakkwartier-West zijn de definitieve plekken van de trommels bekend.

Plaatsing

De plaatsing van de trommels in de Vruchtenbuurt is in het eerste kwartaal van 2014 gestart. In het 4e kwartaal van 2014 en het 1e kwartaal van 2015 volgen Bezuidenhout, Oostbroek en Laakkwartier-West. De gemeente inventariseert samen met bewoners en de bewonersorganisatie wat geschikte plaatsen zijn in Regentes- Valkenboskwartier en De Bras (complex aan de Waterviolier). Daarna volgt het Geuzenkwartier. Zodra deze buurt aan de beurt is, ontvangen bewoners daarover een brief.

Stallingsplek in fietstrommel

In een fietstrommel passen 4 gewone fietsen. Bakfietsen en fietsen met vaste kratten passen niet in de fietstrommel. Biesieklette beheert en verhuurt de fietstrommels. U kunt als bewoner een plek in een fietstrommel huren voor € 7,50 per maand. U komt alleen in aanmerking voor een stallingsplek in een fietstrommel als u geen eigen bergruimte voor de fiets heeft.

Video-icoon

In deze video (www.tvwest.nl) van TV West kunt u zien hoe de gemeente Den Haag werkt om in woonwijken fietstrommel en -stallingen te krijgen.

Zie ook:

Gepubliceerd: 
06 oktober 2014
Laatste wijziging: 
06 oktober 2014

U verlaat DenHaag.nl. Wilt u doorgaan?