Uw zoekopdracht
Project

Fietstrommels in uw woonwijk

Gepubliceerd: 
12 augustus 2015
Laatste wijziging: 
12 augustus 2015

De gemeente plaatst fietstrommels in de buurten Regentes- Valkenboskwartier, De Bras en het Geuzenkwartier.

In buurten waar veel fietsen op straat staan hebben bewoners vaak geen eigen bergruimte voor de fiets. Een fietstrommel biedt dan uitkomst. 

Fietstrommels plaatsen

De gemeente heeft gekozen om buurt voor buurt fietstrommels te plaatsen. De buurten zijn gekozen op basis van het aantal portiek- en bovenwoningen.

Let op: u kunt zelf géén fietstrommels aanvragen.

Fietstrommel

Er staan fietstrommels in:

De plannen voor fietstrommels in de onderstaande buurten zijn nog in ontwikkeling.

  • Regentesse- en Valkenboskwartier
  • De Bras (complex aan de Waterviolier)
  • Geuzenkwartier

Fietstrommels plaatsen

Voor Regentes- Valkenboskwartier is al een concept plaatsingsplan voor de fietstrommels. De gemeente overlegt met de bewoners in De Bras (complex aan de Waterviolier) over geschikte locaties. En daarna volgt het Geuzenkwartier. Zodra deze buurt aan de beurt is, ontvangen bewoners daarover een brief.

Stallingsplek in fietstrommel

In een fietstrommel passen 4 gewone fietsen. Bakfietsen en fietsen met vaste kratten passen niet in de fietstrommel. Biesieklette beheert en verhuurt de fietstrommels. U kunt als bewoner een plek in een fietstrommel huren voor € 7,50 per maand. U komt alleen in aanmerking voor een stallingsplek in een fietstrommel als u geen eigen bergruimte voor uw fiets heeft.

In deze video (www.tvwest.nl) van TV West kunt u zien hoe de gemeente Den Haag werkt om in woonwijken fietstrommel en -stallingen te krijgen.

Zie ook

Gepubliceerd: 
12 augustus 2015
Laatste wijziging: 
12 augustus 2015

U verlaat DenHaag.nl. Wilt u doorgaan?