Uw zoekopdracht
Project

Binckhorst in ontwikkeling

Gepubliceerd: 
14 april 2015
Laatste wijziging: 
07 mei 2015

De Binckhorst is een belangrijk economisch gebied. Hier zijn internationale, ambachtelijke en creatieve bedrijven gevestigd. De komst van de Rotterdamsebaan geeft deze bijzondere plek een enorme impuls. Het college wil van de Binckhorst een moderne en eigentijdse stadswijk maken.

De Binckhorst is één van de grootste bedrijventerreinen van de Haagse regio. Oorspronkelijk is de Binckhorst door de gemeente ontwikkeld als gebied voor ambachtelijke en industriële bedrijvigheid. Later zijn er ook steeds meer kantoren bijgekomen. Inmiddels zijn ook de creatieve sector en IT van groot belang voor de Binckhorst. Met name in 4 grote verzamelpanden zijn inmiddels honderden bedrijven gevestigd.

10 miljoen voor de Binckhorst

Den Haag investeert de komende jaren € 10 miljoen in de buitenruimte van de gebieden rond 3 havens van de Binckhorst. Wethouder Boudewijn Revis (Binnenstad en Buitenruimte):

"Met deze investering in de gebieden rondom de drie havens, maken we de Binckhorst aantrekkelijker, levendiger en stimuleert het investeringen van marktpartijen. Wie wil er niet varen op of wonen aan de Trekvliet? Dit is een uniek, bijna onontgonnen gebied vlak bij het centrum van Den Haag".
De Binckhorst (foto Dienst Stedelijke Ontwikkeling)

Organische gebiedsontwikkeling

De gemeenteraad heeft op 22 december 2011 de ‘Gebiedsaanpak Binckhorst’ vastgesteld. Hiermee richt de gemeente zich op de organische ontwikkeling van de Binckhorst tot een gemengd woon- en werkgebied. Bent u investeerder of gebruiker van de Binckhorst? U wordt van harte uitgenodigd met plannen te komen. Stuur een email naar binckhorst@denhaag.nl.

Fotoalbum Binckhorst

Bekijk het fotoalbum van de Binckhorst in ontwikkeling. Een overzicht van diverse foto's van projecten in aanbouw, bestaande gebouwen en sfeerbeelden.

Subsidie voor zichtbaar maken Binckhorst

Heeft u een goed idee voor een activiteit of klein project dat de Binckhorst onder de aandacht brengt? Dan kan uw initiatief mogelijk in aanmerking komen voor subsidie. Vanaf april 2015 stelt de gemeente weer de subsidieregeling Particuliere initiatieven Binckhorst (PIB-2) beschikbaar. Dit is bedoeld voor lokale initiatieven die een impuls geven aan de zichtbaarheid en bekendheid van de Binckhorst. Per initiatief kan maximaal € 10.000 subsidie worden aangevraagd.

Meer informatie over deze subsidieregeling en het indienen van een aanvraag.

Binckse Belofte

Binckse Belofte bier

Het nieuwe bier de Binckse Belofte, is een mooi voorbeeld van een geslaagd particulier initiatief waarbij de subsidie gebruikt is. De brouwer heeft zich mede hierdoor in de Binckhorst gevestigd.

Nieuwsbrief Binckhorst

In april 2015 ontvangen alle bewoners en ondernemers in de Binckhorst de derde nieuwsbrief Binckhorst. In de nieuwsbrief laten de gemeente en enkele ondernemers zien dat er in de Binckhorst van alles gebeurt en staat te gebeuren. Wilt u de volgende nieuwsbrief per email ontvangen? Stuur dan een bericht naar binckhorst@denhaag.nl.

Nieuwsbrief Binkchorst april 2015 (bladerbare pdf)

Nieuwsbrief Binckhorst maart 2014 (bladerbare pdf)

Documenten

Contact

Heeft u nog vragen over de Binckhorst? Stuurt u dan een mail naar binckhorst@denhaag.nl.

Zie ook

Gepubliceerd: 
14 april 2015
Laatste wijziging: 
07 mei 2015

U verlaat DenHaag.nl. Wilt u doorgaan?