Uw zoekopdracht

Aanmelden als reserve-stembureaulid

Gepubliceerd: 21 oktober 2013 Laatste wijziging: 09 december 2013

In 2014 zijn er op 19 maart verkiezingen voor de gemeenteraad en op 22 mei verkiezingen voor het Europees Parlement. De gemeente Den Haag heeft inmiddels genoeg aanmeldingen gekregen van mensen die tijdens deze verkiezingen stembureaulid of stembureauvoorzitter willen zijn. Wilt u zich toch nog aanmelden? Dan komt u op een reservelijst te staan.

Wat houdt de functie in?

U bent met andere stembureauleden verantwoordelijk voor een van de 270 stembureaus in Den Haag. Afhankelijk van het tijdstip waarop u begint, heeft u de volgende taken:

  • U zet alles in het stembureau klaar.
  • U controleert de stempassen van de kiezers en reikt hen een stembiljet uit.
  • U ziet erop toe dat het stemmen volgens de regels verloopt.
  • Na 21.00 uur telt u de stemmen en geeft u de uitslag door aan de gemeente.

De stembureauleden werken in ploegen van 6.00 tot 16.00 uur of van 16.00 uur totdat alle stemmen zijn geteld. De (plaatsvervangend) voorzitters werken de hele dag (met voldoende pauzes).

Instructiebijeenkomst

Voorafgaand aan de verkiezingsdag is het voor nieuwe leden en (plaatsvervangend) voorzitters verplicht om deel te nemen aan een instructiebijeenkomst van 2 uur. Vóór deze bijeenkomst bestudeert u de handleiding voor stembureauleden die wij u toezenden. Daarnaast heeft de gemeente Den Haag een digitale instructie ontwikkeld; de e-learning module. Alle stembureauleden zijn verplicht om deel te nemen aan deze instructie via internet.

Functies en vergoedingen
Functie Inzet Vergoeding (inclusief vervoer, parkeren en telefoonkosten)
Voorzitter Vanaf 7.00 uur gehele dag en avond € 260
Plaatsvervangend voorzitter (lid 2) Vanaf 7.00 uur gehele dag en avond € 220
Leden 3 en 4 6.00 - 16.00 uur € 140
Leden 5, 6, 7, 8 16.00 uur tot einde werkzaamheden € 140
Instructiebijeenkomst voor nieuwe leden en (plaatsvervangend) voorzitters Februari/maart: gemeenteraadsverkiezingen. Mei: Europese Parlementsverkiezingen € 25

Wie zoeken wij?

  • Enthousiaste mensen die op de verkiezingsdag 18 jaar of ouder zijn.
  • Minimaal mbo-niveau, stressbestendig, representatief en behulpzaam.
  • Kennis van verkiezingen of staatsrecht is een pré, maar u krijgt ook een training.
  • U hoeft niet in Den Haag te wonen en niet over de Nederlandse nationaliteit te beschikken, maar u moet wel vloeiend Nederlands spreken.
  • De (plaatsvervangend) stembureauvoorzitters moeten ook leidinggevende capaciteiten en cijfermatig inzicht hebben, besluitvaardig zijn en in het bezit van een mobiele telefoon.

Let op: Ambtenaren van de gemeente Den Haag kunnen zich niet via deze weg aanmelden. Zij ontvangen later informatie over deelname. 

Aanmelden

Wilt u zich kandidaat stellen als reserve-stembureaulid in maart en/of mei 2014? Vul dan het volgende formulier volledig in en stuur het via de post (Postbus 12620, 2500 DL Den Haag) of onderstaand e-mailadres naar Bureau Verkiezingen. Op deze manier wordt u in ons systeem opgenomen waardoor we u ook in de toekomst kunnen benaderen voor het vervullen van de functie van stembureaulid.

Begin 2014 gaan wij uit alle aanmeldingen de meest geschikte kandidaten selecteren. Zodra u bent benoemd, ontvangt u hierover bericht.

PDF bestandAanmeldformulier stembureaulid  (PDF, 185 kB)

Vragen

Heeft u nog vragen, bel of e-mail ons gerust. Onze afdeling Verkiezingen is bereikbaar via telefoonnummer (070) 353 44 88 of via ons e-mailadres verkiezingen@denhaag.nl.
Stuur artikel door

*verplicht

Volg DenHaag.nl

Altijd op de hoogte blijven van Den Haag en de ontwikkelingen in de stad? Meld u aan voor de nieuwsbrief @DenHaag.nl. Of volg ons op Twitter of Facebook!

Stadspanel

Denk mee over Den Haag. Geef u op voor het Haags stadspanel. En maak kans op een jaar lidmaatschap van de Openbare Bibliotheek.