Uw zoekopdracht

Burgerinitiatief

Gepubliceerd: 19 augustus 2009 Laatste wijziging: 12 juli 2011

Inwoners van Den Haag van 14 jaar en ouder kunnen zelf een plan opstellen en het aan de gemeenteraad aanbieden. Dit heet een burgerinitiatief.

Wilt u een plek in uw buurt waar jongeren elkaar kunnen ontmoeten, een skatebaan of meer groen in uw straat? Of heeft u een idee voor een speeltuin, waar die moet komen en hoeveel dat gaat kosten? Als u een concreet plan heeft, kunt u dat bij de gemeenteraad indienen.

Met het burgerinitiatief kunt u ook bij de gemeenteraad een verzoek indienen voor een referendum. Als voldoende medestanders uw voorstel ondersteunen, komt uw voorstel op de agenda van de gemeenteraad.

Een burgerinitiatief moet altijd gaan over een onderwerp waarover de gemeente een besluit mag nemen. Het is niet bedoeld om onderwerpen die onlangs zijn afgehandeld, opnieuw op de agenda te zetten.

Lees hier alle voorwaarden en de procedure voor het indienen van een burgerinitiatief.

Contact

Heeft u vragen of wilt u meer weten over het burgerinitiatief? Dan kunt u bellen met de griffie op telefoonnummer: (070) 353 31 31 of een e-mail sturen naar: burgerinitiatief@denhaag.nl


Stuur artikel door

*verplicht

Volg DenHaag.nl

Altijd op de hoogte blijven van Den Haag en de ontwikkelingen in de stad? Meld u aan voor de nieuwsbrief @DenHaag.nl. Of volg ons op Twitter of Facebook!

Stadspanel

Denk mee over Den Haag. Geef u op voor het Haags stadspanel. En maak kans op een jaar lidmaatschap van de Openbare Bibliotheek.