Uw zoekopdracht

Mets Tennisbanen

Gepubliceerd: 
14 augustus 2011
Laatste wijziging: 
17 juni 2015

De Mets Tennisbanen in Scheveningen bestaan al sinds 1926. Het bijbehorende stadion was toen het eerste tennisstadion van Nederland. Tegenwoordig zijn de tennisbanen de thuisbasis van tennisvereniging HLTC De Metselaars.

De Mets Tennisbanen bestaan uit 13 gravelbanen en een mini-baan. 3 van de banen liggen in het stadion. Tijdens grote toernooien wordt er van de 3 banen een ‘centre court’ gemaakt. Dan kunnen 3000 mensen in het stadion naar een wedstrijd kijken.

De speciale ligging van de Mets Tennisbanen maakt het een bijzondere locatie om te sporten. De banen liggen midden in een woonwijk in het hartje van Scheveningen, op een steenworp afstand van het Kürhaus. Vanwege die bijzondere ligging worden de Mets Tennisbanen ook wel eens ‘Klein Wimbledon' genoemd, naar het bekende tennispark in Londen.

Geschiedenis

De Mets Tennisbanen hebben een rijke geschiedenis. Sinds 1928 zijn er regelmatig internationale tenniswedstrijden georganiseerd. In die jaren kwam ook prinses Juliana regelmatig naar de banen om zelf te tennissen of om wedstrijden te bekijken.

Sinds begin jaren '90 wordt op de Mets Tennisbanen het Siemens Open ATP-Challenger toernooi georganiseerd. De organisatie slaagt er ieder jaar in om een groot aantal Nederlandse en buitenlandse tennistalenten naar de Mets Tennisbanen te halen. In het verleden wonnen onder andere Dennis van Scheppingen, Raemon Sluiter en Peter Wessels het toernooi.

Adres & contact

Berkenbosch Blokstraat 20
2586 HG Den Haag

Telefoon: (070) 355 98 49

Postadres

Postbus 84122
2508 AC Den Haag

Gepubliceerd: 
14 augustus 2011
Laatste wijziging: 
17 juni 2015

U verlaat DenHaag.nl. Wilt u doorgaan?