Uw zoekopdracht
Beleid

Een veilige school voor uw kind

Gepubliceerd: 
22 september 2009
Laatste wijziging: 
15 september 2015

Het is belangrijk dat kinderen zich veilig voelen op school. Alle scholen hebben daarom een schoolveiligheidsplan.

De school moet een veilige plek zijn. Als het op school niet veilig is, halen sommige leerlingen slechtere cijfers. Of ze stoppen met school. Soms gaan ook de leraren weg of halen ouders hun kind van school. De school is als eerste verantwoordelijk voor een veilige school. Maar ouders en leerlingen moeten ook helpen. En de school moet samenwerken met zorginstellingen, politie, justitie en de gemeente.

Schoolveiligheidsplan

Alle scholen in Den Haag hebben een schoolveiligheidsplan. In dit plan staan de regels van de school. Er staat ook in hoe leraren en leerlingen zich moeten gedragen op school. En wat zij moeten doen bij diefstal, ruzie, geweld, pesten of discriminatie.

Is de school van uw kind veilig?

Over het algemeen zijn de scholen in Den Haag veilig. Bij de school van uw kind kunt u informatie krijgen over de veiligheid van de school. Vraag het aan de leraar van uw kind of de directie van de school.

Klacht over de veiligheid

Elke school in het basis- en voortgezet onderwijs heeft een klachtenregeling. Daarin staat hoe u een klacht kunt indienen en wat de school met uw klacht moet doen. U vindt informatie over deze regeling in de schoolgids.


Gepubliceerd: 
22 september 2009
Laatste wijziging: 
15 september 2015

U verlaat DenHaag.nl. Wilt u doorgaan?