Uw zoekopdracht
Beleid

De Cito-toets

Cito-toets en vervolgonderwijs

Gepubliceerd: 25 augustus 2009 Laatste wijziging: 28 augustus 2012

In groep 8 maken (bijna) alle kinderen de Eindtoets, beter bekend als de Cito-toets. De uitkomst helpt u en uw kind een middelbare school te kiezen.

Het is de bedoeling dat alle kinderen de Cito-toets maken. 

Welke leerlingen doen de Cito-toets niet?

Sommige leerlingen hebben een goede reden om de toets niet te doen. Het gaat om:

  • leerlingen die aan het begin van groep acht korter dan 4 jaar in Nederland zijn. Voor deze leerlingen is het moeilijk om de opgaven van de Cito-toets goed te lezen.
  • leerlingen die waarschijnlijk naar het (voortgezet) speciaal onderwijs of naar het praktijkonderwijs gaan. Zij hebben de Cito-toets niet nodig om een middelbare school te kiezen.

Ouderkrant van het Cito

Ouders kunnen meer over de Cito-toets lezen in de Ouderkrant van het Cito. Bijvoorbeeld over de uitslag van de toets: wat betekent die eigenlijk? Ook staan in de Ouderkrant voorbeelden van vragen. De Ouderkrant is er in het Nederlands, Engels, Arabisch en Turks en is te vinden op de website van Cito.

Meer informatie

Meer informatie over de Cito-toets vindt u op de website van Cito. Op de website van de gemeente vindt u meer informatie over het voortgezet onderwijs in Den Haag.


Stuur artikel door

*verplicht

Volg DenHaag.nl

Altijd op de hoogte blijven van Den Haag en de ontwikkelingen in de stad? Meld u aan voor de nieuwsbrief @DenHaag.nl. Of volg ons op Twitter of Facebook!

Stadspanel

Denk mee over Den Haag. Geef u op voor het Haags stadspanel. En maak kans op een jaar lidmaatschap van de Openbare Bibliotheek.