Uw zoekopdracht
Beleid

Elektrische en elektronische apparaten

Gepubliceerd: 22 augustus 2009 Laatste wijziging: 03 december 2013

Wit- en bruingoed is de verzamelnaam voor alle elektrische huishoudelijke apparaten met een stekker of batterij. Heeft u kapot of oud wit- en bruingoed? U kunt dit gratis inleveren bij een afvalbrengstation.

Dankzij de inzameling worden grote hoeveelheden elektrische en elektronische apparaten gerecycled. Wit- en bruingoed inzamelen heeft 2 belangrijke voordelen:

  • Herbruikbare materialen worden apart gehouden. Zo kunnen er weer nieuwe artikelen van worden gemaakt.
  • Schadelijke stoffen worden op de juiste manier verwerkt. Ze komen niet in het milieu terecht.

Hoe komt u van elektr(on)ische apparaten af?

  • Winkels

Als u een nieuw apparaat koopt, levert u het oude apparaat in bij de winkel. Dit moet hetzelfde apparaat zijn, bijvoorbeeld een föhn of tv, maar het mag wel van een ander merk. De winkel of leverancier moet uw oude apparaat innemen. Ook bij thuisbezorging van producten moet de leverancier uw oude apparaat innemen. Hiervoor mag u niet betalen. Dat is verrekend via de verwijderingsbijdrage.

  • Afvalbrengstation

Wilt u van een apparaat af? Oude of kapotte apparaten kunt u ook inleveren bij een afvalbrengstation

Verwijderingsbijdrage

Koopt u een nieuw elektrisch of elektronisch apparaat? Dan betaalt u een extra bedrag: de verwijderingsbijdrage. Met dit geld worden oude apparaten ingezameld en gerecycled. Elke producent en importeur van wit- en bruingoed is verantwoordelijk voor de verwijdering en verwerking van afgedankte apparaten.

Stuur artikel door

*verplicht

Volg DenHaag.nl

Altijd op de hoogte blijven van Den Haag en de ontwikkelingen in de stad? Meld u aan voor de nieuwsbrief @DenHaag.nl. Of volg ons op Twitter of Facebook!

Stadspanel

Denk mee over Den Haag. Geef u op voor het Haags stadspanel. En maak kans op een jaar lidmaatschap van de Openbare Bibliotheek.