Uw zoekopdracht
Beleid

Elektrische en elektronische apparaten inleveren

Gepubliceerd: 
23 januari 2015
Laatste wijziging: 
23 januari 2015

Heeft u kapotte elektrische of elektronische apparaten? U kunt ze gratis inleveren bij een afvalbrengstation of elektronicawinkel. Kleine apparaten kunt u ook kwijt in 1 van de 20 elektrobakken op straat of bij de Haagse stadsboerderijen.

Dankzij de inzameling worden grote hoeveelheden elektrische en elektronische apparaten gerecycled.  Apart inzamelen heeft 2 belangrijke voordelen:

 • Herbruikbare materialen worden apart gehouden. Zo kunnen er weer nieuwe artikelen van worden gemaakt.
 • Schadelijke stoffen worden op de juiste manier verwerkt. Ze komen niet in het milieu terecht.

Hoe komt u van elektr(on)ische apparaten af?

 • Inleveren bij de winkel. Als u een nieuw apparaat koopt, levert u het oude apparaat in bij de winkel. Dit moet hetzelfde apparaat zijn, bijvoorbeeld een föhn of tv, maar het mag wel van een ander merk. De winkel of leverancier moet uw oude apparaat innemen. Ook bij thuisbezorging van producten moet de leverancier uw oude apparaat innemen. Hiervoor mag u niet betalen.
 • Elektrobakken op straat. Op 20 plaatsen in de stad staan sinds juni 2014 elektrobakken. Dit zijn speciale containers waar u kleine elektrische apparaten (zoals telefoons, elektrische tandenborstels en camera's) in kwijt kunt. Het gaat om kleine apparaten; de containeropening is 20 x 20 centimeter. In de elektrobak zit ook een opening voor papier of glas. De elektrobakken voor glasinzameling hebben een extra vakje voor het inzamelen van batterijen. 
  Let op: spaarlampen en LED-lampen horen niet in de elektrobak. U kunt spaarlampen en LED-lampen inleveren bij een van de afvalbrengstations en bij veel winkels die deze lampen verkopen.
  Bekijk een overzicht van de elektrobakken op de kaart van Den Haag.
  Goed om te weten: de elektrobakken zijn geplaatst als proef. Op dit moment zijn er geen plannen om meer elektrobakken in de stad te plaatsen.
 • Afvalbrengstation. U kunt uw oude of kapotte apparaten ook inleveren bij een afvalbrengstation.
 • Stadsboerderijen. Op alle Haagse stadsboerderijen staat een bak om kleine elektrische apparaten in te leveren. Meer informatie hierover vindt u op Wecycle op Haagse stadsboerderijen.
Gepubliceerd: 
23 januari 2015
Laatste wijziging: 
23 januari 2015

U verlaat DenHaag.nl. Wilt u doorgaan?