Uw zoekopdracht

Cursus Leer mij de boerderij en de dieren kennen

Gepubliceerd: 20 augustus 2009 Laatste wijziging: 12 juni 2012

Onder de naam Verlengde Schooldag biedt de gemeente Den Haag een groot aantal naschoolse activiteiten aan. Een daarvan is de cursus ‘Leer mij de boerderij en de dieren kennen’.

In deze 10-delige cursus leren kinderen hoe je dieren moet verzorgen en kunt begrijpen. De cursus is vooral erg praktisch: dieren voeren, aaien en knuffelen en bijvoorbeeld de hokken schoonmaken. De cursus wordt gegeven op de stadsboerderij.

Iedere week staat een thema centraal. Bijvoorbeeld mest, omgeving, voortplanting en gezondheid.

Soorten activiteiten:


  • dieren verzorgen: melken, borstelen, voeren, hokken schoonmaken en konijntjes knuffelen
  • producten verwerken: kaas maken, wol verwerken en proefjes doen met eieren
  • ontdekken: hoe dieren leven, hoe dieren met elkaar communiceren, voortplanting en gezondheid
  • creatief bezig zijn: het vlechten van een halster van touw en een poeppuzzel maken

Alles wat de kinderen hebben geleerd, wordt tijdens de laatste les gedemonstreerd aan (groot)ouders. Ook krijgen de kinderen een diploma.

Meer informatie

De afdeling Stadsbeheer van de gemeente Den Haag coördineert de cursus ‘Leer mij de boerderij en de dieren kennen’. Wilt u meedoen met uw klas? Of wilt u meer weten over de cursus. Dan belt u met de consulent Primair Onderwijs, telefoonnummer: (070) 389 03 67.


Stuur artikel door

*verplicht

Volg DenHaag.nl

Altijd op de hoogte blijven van Den Haag en de ontwikkelingen in de stad? Meld u aan voor de nieuwsbrief @DenHaag.nl. Of volg ons op Twitter of Facebook!

Stadspanel

Denk mee over Den Haag. Geef u op voor het Haags stadspanel. En maak kans op een jaar lidmaatschap van de Openbare Bibliotheek.