Uw zoekopdracht

Aanmelden als kiezer buiten Nederland

Gepubliceerd: 
10 april 2015
Laatste wijziging: 
10 april 2015

U kunt zich alvast aanmelden als kiezer buiten Nederland voor de volgende Tweede Kamerverkiezing. Die is gepland op 15 maart 2017. Registeer u hiervoor als kiezer buiten Nederland. Hoe u dit moet doen hangt ervan af of u wel of niet ingeschreven staat bij een Nederlandse gemeente.

1. Niet ingeschreven in een Nederlandse gemeente.

Wilt u deelnemen aan de volgende verkiezingen voor de Tweede Kamer? Dan kunt u zich alvast aanmelden. U ontvangt dan automatisch, ongeveer 6 maanden voor de verkiezingsdag, een officieel registratieverzoek.  Als Nederlandse kiezer in het buitenland moet u zich namelijk voor elke verkiezing opnieuw registreren. Dit kunt u alleen doen bij de gemeente Den Haag.

Direct aanmelden

2. Wel ingeschreven in een Nederlandse gemeente

Verblijft u tijdelijk in het buitenland, maar staat u nog wél ingeschreven in een Nederlandse gemeente? Dan geldt een andere procedure. Dien een registratieverzoek (model M3) in bij de gemeente in Nederland waar u staat ingeschreven met het verzoek om per brief te stemmen vanuit het buitenland.

Dit registratieformulier wordt gepubliceerd in 2017 en kunt u downloaden op deze webpagina.Meer informatie over verkiezingen vindt u op: www.denhaag.nl/verkiezingen

Gepubliceerd: 
10 april 2015
Laatste wijziging: 
10 april 2015

U verlaat DenHaag.nl. Wilt u doorgaan?