Uw zoekopdracht

Topstukken Mauritshuis tijdelijk in Gemeentemuseum

Gepubliceerd: 25 mei 2012 Laatste wijziging: 26 maart 2013

Ruim 70 topstukken uit de collectie van het Mauritshuis zijn vanaf 28 april 2012 voor een periode van 2 jaar te zien in het Gemeentemuseum Den Haag. In deze periode ondergaat het Mauritshuis een renovatie en uitbreiding.

Renovatie

Het Mauritshuis ondergaat een bijzondere periode. In verband met een grootscheepse renovatie heeft het Mauritshuis tijdelijk onderdak gevonden in het Gemeentemuseum Den Haag. U kunt een serie topstukken bekijken in een aparte vleugel. Meesterwerken als Vermeers Gezicht op Delft, De stier van Potter en De anatomische les van Rembrandt verruilen voor 2 jaar hun huiselijke omgeving voor de moderne museumarchitectuur van Berlage.

Medio 2014 worden de renovatiewerkzaamheden afgerond en opent het Mauritshuis zijn deuren weer in het monumentale pand naast het Binnenhof.
Johannes Vermeer, 1632-1675: Gezicht op Delft, c. 1660-1661, Mauritshuis, Den Haag

Stuur artikel door

*verplicht

Volg DenHaag.nl

Altijd op de hoogte blijven van Den Haag en de ontwikkelingen in de stad? Meld u aan voor de nieuwsbrief @DenHaag.nl. Of volg ons op Twitter of Facebook!

Stadspanel

Denk mee over Den Haag. Geef u op voor het Haags stadspanel. En maak kans op een jaar lidmaatschap van de Openbare Bibliotheek.