Uw zoekopdracht
Nieuws

Iris Hond en Jan Rosseel krijgen beurs creatieve industrie

Gepubliceerd: 
14 november 2013
Laatste wijziging: 
03 maart 2014

Pianiste Iris Hond en fotograaf Jan Rosseel krijgen de Beurs voor Toptalent Creatieve Industrie 2013 van de gemeente Den Haag. Deze beurs is bedoeld om een eigen bedrijf op te zetten.


De jury koos Iris en Jan uit 4 genomineerden, die weer geselecteerd waren uit 9 voordrachten van het Koninklijk Conservatorium, de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, de Haagse Hogeschool en Hogeschool Inholland. Andere genomineerden waren grafisch ontwerper Dayna Casey en meubelontwerper Nynke Koster.

Beurs voor Iris Hond

Iris maakte indruk op de jury met haar project Sara and the Hourglass. Met deze muzikale vertelling wil zij een jonger publiek interesseren voor klassieke muziek. Daarbij legt zij de verbinding met andere muzikale stromingen, 3D-projecties en dans. Het verhaal, gebaseerd op Iris’ dagboek, speelt zich af in Den Haag. Voor muzikale ondersteuning betrekt Iris de Amerikaanse producer Patrick Leonard bij dit project. Hij werkte met Madonna, Pink Floyd, Elton John en Leonard Cohen.

Beurs voor Jan Rosseel

Jan, documentair fotograaf, wil de beurs gebruiken om te werken aan interactieve, multimediale tentoonstellingen en aan fotoboeken. Zijn handgemaakte fotoboeken zijn nu al populair onder verzamelaars. Hij wil de samenwerking aangaan met andere creatieve disciplines zoals architectuur. Ook zal hij investeren in materiaal, in een atelier en in profilering op de internationale markt. Hij bereidt een nieuwe serie voor, over de Armeense genocide, een beladen episode uit de (Turkse) geschiedenis. Deze reeks wil hij met hulp van de beurs op een nieuwe manier presenteren, waarbij de bezoeker deel wordt van de expositie.

Iris Hond en Jan Rosseel met wethouder De Jong en theaterdirecteur Cees Debets

Creatieve Stad

Wethouder Marjolein de Jong van Cultuur maakte de ontvangers van de beurs bekend tijdens Border Sessions op 14 november. De Beurs voor Toptalent Creatieve Industrie is onderdeel van het programma Creatieve Stad van de gemeente Den Haag. Het bedrag van € 20.000 is bedoeld om een eigen bedrijf te starten in Den Haag. Daarom gaat de beurs naar degene die het best zijn artistieke kwaliteiten omzet in economische waarde.

Gepubliceerd: 
14 november 2013
Laatste wijziging: 
03 maart 2014

U verlaat DenHaag.nl. Wilt u doorgaan?