Uw zoekopdracht

Wetenschappelijk Onderwijs in Den Haag

Gepubliceerd: 
23 april 2015
Laatste wijziging: 
24 juli 2015

Den Haag heeft diverse wetenschappelijke instellingen. U kunt er zowel kortere cursussen als volledige masteropleidingen volgen. De instellingen richten zich voornamelijk op de vakgebieden openbaar bestuur, politiek en recht. Daarnaast heeft de Open Universiteit een vestiging in Den Haag.

Campus Den Haag

Campus Den Haag is één van de 7 afdelingen van de Universiteit Leiden. Studenten en onderzoekers werken samen met nationale en internationale partners aan nieuwe inzichten en oplossingen van actuele onderwerpen. Campus Den Haag profileert zich op het gebied van:

  • bestuurskunde
  • politiek
  • internationaal recht

Kijk voor meer informatie op de website van Campus Den Haag.

Het Nederlands Instituut voor Internationale Betrekkingen Clingendael

Instituut Clingendael is een onafhankelijk kennisinstituut op het gebied van internationale betrekkingen. Het instituut organiseert cursussen voor (junior)diplomaten uit binnen- en buitenland en voor beleidsmedewerkers van een groot aantal ministeries. Daarnaast zijn er andere opleidingsprogramma’s, zoals een master in internationale betrekkingen in samenwerking met de Universiteit Leiden.
Kijk voor meer informatie op de website van Instituut Clingendael.

The Hague Academy of International Law

The Hague Academy of International Law is een instelling voor onderzoek en onderwijs op het gebied van publiek en privaat internationaal recht. De academie zit in het Vredespaleis en geeft postacademische zomercursussen publiek en privaat recht. Daarnaast is het onderzoekscentrum ieder jaar 4 weken geopend. In deze periode kunnen onderzoekers begeleiding krijgen van experts.
Kijk voor meer informatie op de webste van The Hague Academy of International Law.

The Hague Forum for Judicial Expertise

The Hague Forum for Judicial Expertise geeft trainingen aan buitenlandse rechters, officieren van justitie en medewerkers in de justitiële sector. De trainingen richten zich op het vergroten van de kennis en toepassingen van het internationaal recht.
Kijk voor meer informatie op de website van The Hague Forum for Judicial Expertise.

The Hague Institute for the Internationalisation of Law

The Hague Institute for the Internationalisation of Law (HiiL) is een internationaal onderzoeksinstituut. Het instituut onderzoekt hoe het nationale rechtssysteem werkt in een wereld waar de traditionele grenzen vervagen en waarbij verbindingen tussen samenlevingen (en daarmee hun wetten) de dagelijkse realiteit zijn. HiiL neemt ook actief deel aan het internationale debat over het onderwerp.
Kijk voor meer informatie op de website van The Hague Institute for the Internationalisation of Law.

Het Institute of Social Studies

Het Institute of Social Studies (ISS) is een internationaal instituut voor (post)academische opleidingen op het gebied van sociale wetenschappen met een focus op ontwikkeling. Naast een Masters programma (15,5 maanden), biedt het ISS ook een PhD programma en verschillende kortere cursussen in ontwikkelingsstudies. In speciale gevallen is het mogelijk om het Masters programma parttime te doen. In dat geval is de duur 2,5 jaar.
Het ISS maakt deel uit van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Het ISS doet onderzoek, verzorgt onderwijs en participeert actief in discussies en debatten over ontwikkelingsvraagstukken en internationale samenwerking.
Kijk voor meer informatie op de website van het Institute of Social Studies.

De Nederlandse School voor Openbaar Bestuur

De Nederlandse School voor Openbaar Bestuur (NSOB) is een samenwerkingsverband van 6 universiteiten. De NSOB biedt opleidingen aan voor werkende professionals in het openbaar bestuur en de publieke sector. De programma's van de NSOB zijn gericht op beroepsuitoefening. Een van de kernopleidingen van de NSOB is de internationaal geaccrediteerde Master of Public Administration.
Kijk voor meer informatie op de website van de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur.

Open Universiteit Nederland

De Open Universiteit biedt wetenschappelijke opleidingen aan op universitair niveau. Het gaat om onderwijs op afstand voor iedereen van 18 jaar en ouder. In Den Haag is een van de regionale studiecentra van de Open Universiteit gevestigd.
Kijk voor meer informatie op de website van de Open Universiteit.

Het T.M.C. Asser Instituut

Het T.M.C. Asser Instituut is in 1965 opgericht door instellingen van wetenschappelijk onderwijs waar internationaal recht wordt gegeven. De belangrijkste activiteit van het instituut is het doen van wetenschappelijk onderzoek. Daarnaast organiseert het instituut congressen en postdoctorale cursussen.
Kijk voor meer informatie op de website van het T.M.C. Asser Instituut.


Gepubliceerd: 
23 april 2015
Laatste wijziging: 
24 juli 2015

U verlaat DenHaag.nl. Wilt u doorgaan?