Uw zoekopdracht

Studentenverenigingen in Den Haag

Gepubliceerd: 
18 augustus 2014
Laatste wijziging: 
18 augustus 2014

In Den Haag kunnen studenten kiezen uit veel verschillende studentenverenigingen. Er zijn algemene verenigingen, maar ook verenigingen die zich richten op bijvoorbeeld sport, cultuur of muziek. Sommige verenigingen zijn verbonden aan een onderwijsinstelling, andere zijn open voor alle Haagse studenten.

De verschillende studentenverenigingen in Den Haag staan hieronder kort beschreven. In september is het bij de studentenverenigingen open maand. De verenigingen organiseren dan speciale activiteiten voor aspirant-leden. Dit is dé maand om bij de verschillende verenigingen langs te gaan en ze beter te leren kennen.

De verenigingen van Den Haag, van A tot Z

Alpha Den Haag

Alpha Den Haag is een christelijke vereniging en lid van de overkoepelende vereniging Alpha Landelijk. Om de week is er een Bijbelstudie. Tijdens de andere verenigingsavonden worden er veel creatieve en inspirerende activiteiten georganiseerd. Kijk voor meer informatie op www.alphadenhaag.nl.

Ars Vivendi

Ars Vivendi is een vereniging met een christelijk karakter. Studenten die de Drie Formulieren van Enigheid onderschrijven, kunnen lid worden. Naast Bijbelstudieavonden organiseert de vereniging lezingen in de eigen sociëteit en activiteiten als een kerstdiner en weekend. Kijk voor meer informatie op www.arsvivendi.nl.

Dynamica

Dynamica is een studentenvereniging binnen de Haagse Hogeschool en richt zich op Nederlands-Marokkaanse studenten of mensen die affiniteit hebben met de Marokkaanse cultuur. Altijd al Arabisch willen leren? Bij Dynamica kan het. Ieder jaar organiseert Dynamica een studiereis, vorige bestemmingen waren Marokko en Dubai.

Eurasia

Deze vereniging voor studenten van Turkse komaf wil met verschillende activiteiten de integratie tussen studenten bevorderen. Daarnaast richt Eurasia zich op de Turkse cultuur door volksdanslessen, muziekcursussen en lezingen te organiseren. Kijk voor meer informatie op www.eurasiasv.nl.

Haagsch Studenten Schutters Korps Pro Libertate

Het Schutters Korps is een vereniging waar studenten kunnen leren schieten en zich verdiepen in defensie of militaire geschiedenis. De vereniging heeft haar eigen sociëteit Kraton. Kijk voor meer informatie op www.hssk.nl.

De Haagsche Studenten Vereeniging (HSV)

HSV vierde dit jaar hun 80-jarige jubileum. Het is de oudste en meest traditionele vereniging van Den Haag en heeft verschillende commissies, disputen, jaarclubs en verenigingshuizen. Er wordt 2 keer per week geborreld in de sociëteit Megara tegenover het Vredespaleis. Kijk voor meer informatie op www.haagsestudent.nl.

Hexagon

Hexagon staat voor de 6 eilanden waar de vereniging om draait: Aruba, Bonaire, Curacao, Saba, St. Eustatius en St. Maarten. De vereniging is opgericht om studenten kennis te laten maken met de Antilliaanse en Arubaanse cultuur en saamhorigheid te brengen onder deze groep studenten. Kijk voor meer informatie op www.studentenvereniginghexagon.nl.

Hindoe Studenten Forum Nederland (HSFN)

HSFN vertegenwoordigt de Hindoestudenten in Nederland, behartigt hun belangen en voorziet geïnteresseerden van informatie over Hindoeonderwerpen en studentenzaken. Ook zijn er activiteiten op het gebied van amusement, studie, carrière en cultuur. Kijk voor meer informatie op www.hsfn.nl.

De H.S.C. INTAC van Zwijndregt

Met 350 leden is Intac momenteel de grootste vereniging van Den Haag. De vereniging heeft een eigen jaarclub en beschikt over een aantal disputen. In de sociëteit Het Café worden wekelijks feesten, sociëteitsavonden en activiteiten gehouden. Kijk voor meer informatie op www.intac.nl.

INTAC International

INTAC International is een pub speciaal voor internationale studenten in Den Haag.

InterAcces

Via Interacces komen internationale studenten in contact met Haagse studenten. In het begin van het collegejaar organiseert de vereniging diverse uitjes om Nederland beter te leren kennen. Verder houdt Interacces feestjes, borrels, pokertoernooien en lezingen.

La Confrérie

Studenten Vereniging La Confrérie is een vereniging van de studenten van de Hotelschool. De vereniging heeft haar eigen sociëteit Kinderbar. Ook heeft de Hotelschool een internationale studentenvereniging, Senti Questo. Kijk voor meer informatie op www.laconfrerie.nl.

MashriQ

Mashriq betekent ‘het oosten’. De leden van de studentenvereniging komen overal vandaan, maar voornamelijk uit India en Pakistan. Bekend zijn de halalborrels en debatten over actuele onderwerpen. Kijk voor meer informatie opwww.mashriq.nl.

De Navigators Studentenvereniging Den Haag (NSDH)

De vereniging is lid van Navigators Studentenverenigingen (NSV), een landelijke organisatie met veel zusterverenigingen waar geloven centraal staat. NSDH is een christelijke vereniging. Kijk voor meer informatie opwww.nsdh.nl.

Pallas Athene

Pallas Athene is een open vereniging. Iedereen is welkom op de borrel in de Haagsche kluis aan ’t Plein. Nieuwe leden gaan op kennismakingsweekend. Lid worden van een dispuut of jaarclub kan ook. Kijk voor meer informatie op www.pallas-athene.nl.

H.S.V. Pelargos

Pelargos is een studentenroeivereniging met haar eigen botenloods achter de Haagse Hogeschool. Beginneling, gevorderde of vergevorderde, iedereen kan er op zijn niveau roeien. Naast roeien houden de leden van een feestje, een dagje zeilen en gezelligheid in hun stamkroeg Momfer. Kijk voor meer informatie op www.pelargos.nl.

Studentenvereniging Trees

Alle studenten zijn welkom bij studentenvereniging Trees, een gezelligheidsvereniging zonder verplichtingen. Trees heeft veel activiteiten op het gebied van entertainment en cultuur. Ook zijn er veel internationale studenten actief bij Trees omdat ze nauw samen werken met ISA The Hague. De sociëteit van Trees ligt direct naast Inholland Den Haag. Kijk voor meer informatie op www.facebook.com/studentenverenigingtrees.

Valerius Studenten Symfonie Orkest

Valerius is een studentenorkest waarin studenten van alle Haagse onderwijsinstellingen kunnen meespelen. Het orkest staat onder leiding van dirigent Arne Visser en repeteert iedere dinsdagavond. Kijk voor meer informatie op www.studentenorkest.nl.

Studeren in Den Haag

Kijk voor meer informatie over studeren in Den Haag op www.studeerindenhaag.nl.Gepubliceerd: 
18 augustus 2014
Laatste wijziging: 
18 augustus 2014

U verlaat DenHaag.nl. Wilt u doorgaan?