Uw zoekopdracht

Sportverenigingen voor studenten

Gepubliceerd: 
04 januari 2010
Laatste wijziging: 
28 augustus 2012

Den Haag heeft 2 sportverenigingen voor studenten: Haagse Studenten Roeivereniging Pelargos en het Haags Studenten Schutters Korps ‘Pro Libertate’.

Roeivereniging Pelargos

Pelargos is een studentenroeivereniging met haar eigen botenloods achter de Haagse Hogeschool. Beginneling, gevorderde of vergevorderde; iedereen kan er op zijn niveau roeien. Trainingen zijn voornamelijk buiten, maar als het weer te slecht is of de coach er voor kiest, wordt er binnen getraind. Naast roeien houden de leden van een feestje, een dagje zeilen en gezelligheid in hun stamkroeg Momfer.

Lees meer over roeien en de vereniging op de website van Pelargos.

Haags Studenten Schutters Korps ‘Pro Libertate’

Pro Libertate is in 1959 opgericht door 3 studenten uit Leiden, Delft en Rotterdam. Het is een vereniging waar men kan leren schieten en verdiepen in defensie of militaire geschiedenis. Er wordt 1 keer per maand getraind op de garnizoensschietbaan in Vught. Naast schieten doen de leden mee aan de Nijmeegse Vierdaagse en maken ze op Prinsjesdag deel uit van de ere-afzetting langs de route van de Gouden Koets. Pro Libertate borrelt regelmatig in stamkroeg De Posthoorn of in haar eigen sociëteit Kraton.

Op de website van het Haags Studenten Schutterskorps is meer informatie over deze vereniging te vinden.

Zie ook

Op de website van de gemeente staat meer informatie over Studeren in Den Haag.


Gepubliceerd: 
04 januari 2010
Laatste wijziging: 
28 augustus 2012

U verlaat DenHaag.nl. Wilt u doorgaan?