Nieuws

Ontwikkelingen Grote Marktstraat

Gepubliceerd: 
20 februari 2014
Laatste wijziging: 
20 februari 2014

Er gebeurt veel in de Grote Marktstraat. Iedere nieuwsbrief geven we een update van de ontwikkelingen.

Nieuwe Haagse Passage 

De laatste 2 weken van 2013 was de Nieuwe Haagse Passage opengesteld voor het publiek. Het winkelend publiek kon zo alvast zien hoe de bouw vordert en ervaren hoe de belangrijkste winkelstraten in het centrum van Den Haag, de Spuistraat en Grote Markstraat, en de Haagse Passage op logische wijze worden verbonden. Om een idee te hebben hoeveel mensen door de Nieuwe Haagse Passage zijn gelopen hebben er tijdens de 2 weken openstelling tellingen plaatsgevonden. De conclusie is dat meer dan 40% van de bezoekers van de Grote Markstraat door de Nieuwe Haagse Passage zijn gelopen en een derde van de Spuistraat en dat terwijl er nog geen winkels in zijn gevestigd.

In de derde week van september 2014 wordt de Nieuwe Haagse Passage voor het publiek geopend en kan men dan ook daadwerkelijk gaan ‘shoppen’. Binnenkort wordt de definitieve datum vastgesteld. Voor die tijd is nog een openstelling gepland in een weekend in april en wellicht tijdens de Shopping Night begin juli.

De bouwwerkzaamheden verlopen voorspoedig. De zachte winter helpt hier natuurlijk ook aan mee. De werkzaamheden aan de gevel lopen voorspoedig en het winkelende publiek kan nu goed zien hoe het hotel eruit komt te zien.

Amadeus hoogste punt in aantocht

Ook de afgelopen periode is er weer hard gewerkt aan Amadeus. Het project krijgt steeds meer vorm. De eerste natuursteen is geplaatst en de glazen puien worden momenteel gemonteerd. Vanaf de bovenste verdiepingen is er inmiddels zeezicht. Het hoogste punt wordt deze maand nog gehaald! De oplevering van de appartementen staat gepland voor het einde van dit jaar en ook Primark opent haar deuren nog in 2014.

Bouw- en sloopwerkzaamheden Sijthoff City in volle gang

Het nieuwe Sijthoff City krijgt een nieuwe en volledig eigen identiteit met een hoge transparante winkelplint, een bijzondere gevelafwerking en details die verwijzen naar de traditionele architectuur in de omgeving en het symbool van de stad Den Haag; de ooievaar. De witte moderne gevel zal worden opgesierd met 12 prachtige, bronzen ooievaars van elk 5 meter lengte. Op een gieterij in Brabant is een wax model gemaakt. Van dit model wordt een mal gemaakt, die vervolgens wordt gebruikt voor het gieten van de bronzen ooievaars.                                    

De duurzame herontwikkeling van Sijthoff City is in september 2013 van start gegaan en zal eind 2014 gereed zijn. Na de renovatie heeft het gebouw ongeveer 4.750 m² winkelruimte, verdeeld over de begane grond en eerste verdieping. Hiervan is reeds 1.500 m2 verhuurd aan River Island. Hierboven wordt in 4 lagen ongeveer 6.300 m2 kantoorruimte in efficiënte compartimentering gerealiseerd. Stichting Den Haag Marketing en Stadsgewest Haaglanden zijn huurders die tijdelijk elders zijn gehuisvest en na de renovatie terugkeren in de geheel gerenoveerde kantoorruimte. Hiermee is bijna 70% van de kantoorruimte in het gebouw verhuurd.
Meer informatie over het project is te vinden op www.sijthoff-city.nl

Herinrichting start van werkzaamheden nieuwe bestrating en straatmeubilair

Woensdag 15 januari is de gemeente gestart met de aanleg van de nieuwe bestrating in de Grote Marktstraat. De huidige bestrating wordt vervangen door betontegels met een bovenlaag van natuursteen. Daarmee krijgt de straat de uitstraling van een groot tapijt, ook wel de ‘loper’ genoemd. De randen van de loper worden gevormd door Haagse mangaan klinkers. Naast de ingangen van de tramtunnel en ondergrondse parkeergarage worden banken en afvalbakken geplaatst met hetzelfde patroon en materiaal als de banken.

Bank Grote Marktstraat

De werkzaamheden duren van januari tot en met eind 2014 en worden door de aannemer in 3 fasen uitgevoerd. Als alles volgens planning verloopt wordt in 2015 de verlichting opgehangen.
De eerste fase loopt van 15 januari tot en met mei 2014. In deze periode wordt het gedeelte vanaf de Wagenstraat tot aan de Voldersgracht opnieuw ingericht. De werkzaamheden bestaan onder andere uit het:

  • verwijderen van de bestaande bestrating en betonfundering van de oude trambaan 
  • aanbrengen van de nieuwe fundering 
  • aanbrengen van de nieuwe bestrating, banken, balustrades en afvalbakken

Gedurende de werkzaamheden blijft de Grote Markstraat vanaf beide kanten bereikbaar voor voetgangers en fietsers. Voor bestemmingsverkeer (laad- en losverkeer, taxi’s) wordt de Grote Marktstraat een eenrichtingsverkeerweg. Dat betekent dat voor dit verkeer de Grote Markstraat alleen toegankelijk is via de Grote Markt.

Lees meer de ontwikkelingen van de Grote Marktstraat op de website van de gemeente Den Haag.

Gepubliceerd: 
20 februari 2014
Laatste wijziging: 
20 februari 2014

U verlaat DenHaag.nl. Wilt u doorgaan?